Ušakovs aicina: nedarīsim pāri Krievijai (362)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas domes priekšsēdētājs un «Saskaņas centra» (SC) līderis Nils Ušakovs aicina vēlētājus piedalīties Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās, lai nepieļautu ekonomisko sankciju ieviešanu pret Krieviju.

Laikrakstā «Vesti» publicēts Ušakova aicinājums, kurā viņš pauž nostāju, kāpēc ir būtiski piedalīties EP vēlēšanās, lai arī daudziem Latvijas iedzīvotājiem Eiropas likumdevējs šķiet tāls, nesvarīgs un nevajadzīgs.

Tieši pašlaik Eiropā un EP tiek apspriesta ekonomisko sankciju ieviešana pret Krieviju, tādēļ piedalīšanās vēlēšanās esot ļoti svarīga, raksta Ušakovs. Latvijai līdzsvarotas un pragmatiskas Eiropas Savienības un Krievijas attiecības ir izdzīvošanas jautājums, ir pārliecināts Ušakovs, norādot, ja Eiropā uzvarēs spēki, kas iestājas par sankciju ieviešanu, tad Latvijā sagaidāma jauna dziļa krīze. «Rīgas osta, dzelzceļš, pārtikas produktu eksports, tūrisms, bankas - visas šīs Latvijas tautsaimniecības nozares ir atkarīgas no ekonomiskajām attiecībām ar Krieviju,» norāda politiķis.

Kā Rīgas mērs Ušakovs uzsver, ka EP vēlēšanas atstās būtisku iespaidu uz galvaspilsētu: «Vai nu ekonomika, tostarp attiecību ar Krieviju dēļ, turpinās attīstīties, bet pilsēta attiecīgi turpinās remontēt skolas, parkus, ceļus, pagalmus, slimnīcas, poliklīnikas un turpinās īstenot sociālo palīdzību, vai arī notiks attiecību saraušana ar Krieviju, un tad sagaidāms kārtējais trieciens pa pilsētas budžetu un daudzām sociālajām programmām.»

Tādēļ Ušakovs aicina Rīgas un Latvijas iedzīvotājus piedalīties EP vēlēšanās sestdien. «Citādi svarīgākais politiskais lēmums tiks pieņemts bez jūsu līdzdalības. Toties šī lēmuma sekas skars katru no mums,» uzsver politiķis.

Konstruktīvas attiecības - galvenais uzdevums

Egoistisku iemeslu dēļ esmu ieinteresēts, lai Ukrainā būtu miers un lai mēs turpinātu konstruktīvas attiecības ar Krieviju, starptautiskās konferences «Baltijas forums» atklāšanas ceremonijā sacīja «Saskaņas centra» līderis Nils Ušakovs.

SC politiķis norādīja, ka Latvijai ir svarīga stipra Eiropa, kā arī labas attiecības ar Krieviju, it īpaši laikā, kad pēc pāris dienām sāksies prezidenta vēlēšanas Ukrainā, kā arī Eiropas Parlamenta vēlēšanas Eiropas Savienībā. «Mums visiem ir jāstrādā, lai nerealizētos sliktākie iespējamie scenāriji,» sacīja mērs.

«Ļoti egoistisku iemeslu dēļ esmu ieinteresēts, lai Ukrainā būtu miers un lai mēs turpinātu konstruktīvas attiecības ar Krieviju. Tas ir viens no mūsu šīs dienas galvenajiem uzdevumiem,» sacīja Ušakovs.

Komentāri (362)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu