Dombrovskis: provizoriskie rezultāti ir labs atspēriena punkts Saeimas vēlēšanām (87)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Provizoriskie Eiropas Parlamenta (EP) «exit poll» aptaujas rezultāti ir labs atspēriena punkts Saeimas vēlēšanām rudenī, sestdienas vakarā, uzrunājot partijas biedrus, sacīja «Vienotības» līderis, ekspremjers Valdis Dombrovskis.

Viņš skaidroja, ka provizoriskie rezultāti liecina, ka vēlētāji balsojuši par stabilitāti un to, ka vismaz Latvijā nav piepildījies iepriekš prognozētā radikālo eiroskeptiķu ietekme.

Komentējot zemo vēlētāju aktivitāti, Dombrovskis atzina, ka tā neapšaubāmi ir problēma, kas būs jārisina. Viņš uzskata, ka šobrīd Latvijā ir informētības trūkums par to, ko dara EP, un kā tā lēmumi ietekmē Latvijas iedzīvotājus.

«Jāstrādā pie elastīgākas sistēmas, kā vēlēšanās var piedalīties, it īpaši šādā vasarīgā laikā,» sacīja Dombrovskis.

Dombrovskis arī pauda pārliecību, ka «Vienotība» ieguvusi trīs vietas EP.

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) provizoriskos EP vēlēšanu rezultātus paziņos ES mājā svētdien plkst.24. Savukārt galīgos rezultātus plānots apstiprināt divu nedēļu laikā, kad būs beidzies to apstrīdēšanas laiks.

Komentāri (87)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu