Šics dārza darbos nogriež rokas četru pirkstu galus (83)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Dārza darbu laikā vakar cietis Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta direktora vietnieks Mārtiņš Šics, kurš, strādājot ar zāles pļāvēju, nogriezis rokas četru pirkstu galus.

Šics sacīja, ka negadījums noticis, kad viņš, izslēdzis zāles pļāvēju un grasījies tīrīt starp asmeņiem sasprūdušo zāli. Blakus darbojies vēl viens zāles pļāvējs un viņš nav dzirdējis, ka viņa ierīcei motors nav pilnībā apstājies. Rezultātā asmeņi nogriezuši četru rokas pirkstu galus.

«Atpakaļ īsti nebija ko piešūt. Mikroķirurgi ļoti precīzi apstrādāja visu palikušo,» piebilda Šics.

Viņš aicina ikvienu, kurš izmanto zālēs pļāvēju, trīs reizes pārliecināties, ka tas tiešām ir izslēdzies, pirms ķerties pie tā tīrīšanas.

Grūti izskaidrot atrašanās vietu

Šics arī pastāstīja, ka, izsaucot mediķus, bijis grūti izskaidrot konkrētu viņa atrašanās vietu, tāpēc būtiski Latvijā ir ieviest sistēmu, kas pēc telefona zvana automātiski identificē cilvēka atrašanās vietu. «Šādas sistēmas neesamība ir viens no iepriekšējo valdību noziegumiem pret cilvēkiem,» izteicās mediķis.

Viņš arī piebilda, ka gūtā trauma netraucēs turpināt darbu gan veselības nozarē, gan politikā, sakot, ka svarīgākais ir «svaiga galva un degsmīga sirds».

Jau vēstīts, ka Šics ir Eiropas Parlamenta deputāta kandidāts. Viņš startēja no «Latvijas Reģionu apvienības» saraksta, un kā liecina provizoriskie vēlēšanu rezultāti, parlamentā nav iekļuvis.

Komentāri (83)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu