Grigule šmaucas, lai varētu saņemt 520 eiro (285)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Saeimas deputāte Iveta Grigule (ZZS) šmaucas ar dzīves vietas deklarāciju, lai varētu saņemt 520 eiro kompensāciju transporta izdevumiem, atklājis TV3 raidījums «Nekā personīga».

Raidījums norāda: Grigules individuālas propagandas kampaņa Eiropas parlamenta (EP) vēlēšanām ir aizņēmusi ne tikai iedzīvotāju pastkastītes, radio ētera laiku un plakātus visā Latvijā, bet arī visu deputātes laiku. Tā deputātei ir pietrūcis, lai piedalītos Saeimas komisiju sēdēs un plenārsēdēs jau kopš aprīļa vidus. Tomēr par aprīli Grigule ir saņēmusi kārtējo kompensāciju par transporta izdevumiem 520 eiro. Tādu deputātiem, kas deklarējušies laukos, maksā par nokļūšanu uz darbu. Grigules oficiālā dzīvesvieta ir Ogres novadā.

Tomēr gan viņa pati, gan viņas lauku māju iemītnieki raidījumam atzina, ka īstenībā politiķe dzīvo pusstundas braucienā no Saeimas – Mārupē.

Saeimā nav redzēta kopš aprīļa

Pēdējo reizi Grigule parlamenta sēdē piedalījusies 10.aprīlī. Kopš 6.maija iesniegusi slimības lapu. Tomēr atalgojumu par darbu saņem. Aprīlī viņas alga bijusi 1615 eiro, 522 eiro viņa saņēmusi transporta izdevumu kompensācijā.

Līdz 2012.gada pavasarim Grigule bija deklarējusies Mārupē un kompensācijās par transporta izdevumiem saņēma aptuveni 70 latus. No 2012.gada pavasara viņa ir deklarējusies Krapes pagasta Spārniņos. Tas ļauj kompensācijās par transporta izdevumiem saņemt aptuveni 350 latus jeb 500 eiro katru mēnesi.

Saeimā neviens nekontrolē, vai deputāts patiešām dzīvo attālajā deklarētajā dzīvesvietā

un vai čekus nav savācis no draugiem vai arī nobraucis ceļojumos pa Latviju, norāda raidījums.

Raidījums mēģināja gūt Grigules skaidrojumu, taču tas neesot bijis viegli: uz telefona zvaniem viņa neatbildēja un arī mājās nebija sastopama, Viņu noķert izdevies tikai EP vēlēšanu dienā.

Viņa negribēja atzīt, ka darbā nav bijusi kopš 10. aprīļa, pieļaujot, ka ieviesusies kāda kļūda, tomēr beigās atzina, ka bijusi aizņemta, tiekoties ar vēlētājiem.

Grigule neko neētisku nesaskata savā shēmā ar izdevīgo degvielas kompensāciju. Tieši otrādi.

Viņa uzskata, ka valsts viņai piešķir pārāk maz naudas, lai viņa varētu reklamēties

Eiroparlamenta vēlēšanām. Savus reklāmas pasākumus viņa attaisno ar deputātes pienākumiem tikties ar vēlētājiem.

Deputāte ir arī vienīgā ZZS pārstāve Saeimas Ārlietu komisijā, kas liek Grigulei ne tikai piedalīties komisijas sēdēs, bet arī būt klāt neformālās sarunās ar ārvalstu kolēģiem. Slimošanas dēļ deputāte to nav spējusi izdarīt, bet komisijas priekšsēdētājs Ojārs Ēriks Kalniņš (V) netic deputātes aizbildinājumiem par slimošanu. Viņš uzskata, ka deputāte bijusi aizņemta ar savu kampaņu.

Jautāts, ar ko varētu skaidrot deputātes klātneesamību komisijas sēdēs, Kalniņš norādīja, ka to varētu saistīt ar Grigules aktīvo kandidēšanu EP vēlēšanām.

«Tikai jābrīnās, vai viņai būs līdzīga attieksme arī pret komisijas sēdēm Briselē,»

sacīja Kalniņš.

Komentāri (285)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu