«Saskaņas» sarakstā Mamikins saņēmis visvairāk plusu un vismazāk svītrojumu (6)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

No sociāldemokrātiskās partijas «Saskaņa» Eiropas Parlamentā (EP) ievēlētais žurnālists Andrejs Mamikins no sarakstā esošajiem kandidātiem saņēmis visvairāk plusu un vismazāk svītrojumu, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) apkopotie provizoriskie vēlēšanu rezultāti.

Partija «Saskaņa» vēlēšanās saņēma 13,04% balsu. No visām par sarakstu atdotajām zīmēm grozītas 47 494, bet negrozītas palikušas 10 369 zīmes.

Mamikinam plusus pievilkuši 28 918 vēlētāji, bet 1828 viņu svītrojuši. Rezultātā žurnālists ieguvis 84 953 punktus. Mazāku plusiņu skaitu - 19 638 - ieguvis Saeimas deputāts Boriss Cilevičs, kurš no partijas «Saskaņa» kandidēja ar otro numuru. Cileviču svītrojuši 2945 vēlētāji, un kopumā Saeimas deputāts ieguvis 74 556 punktus.

Saeimas priekšsēdētāja vietnieks Andrejs Klementjevs, kurš no «Saskaņas» saraksta startējis ar trešo numuru, saņēmis 13 088 plusus, bet 2512 reizes ticis svītrots, kopumā saņemot 68 439 punktus. Saeimas deputāts Sergejs Dolgopolovs saņēmis 63 690 punktus, saņemot 8768 plusus un 2941 svītrojumu. Savukārt bijušais kanoe airētājs un tagadējais Saeimas deputāts Ivans Klementjevs saņēmis 5356 plusiņus, bet 2756 reizes ticis svītrots, kopumā iegūstot 60 463 punktus.

Vismazāko punktu skaitu - 57 131 - ieguvis Eldars Mamedovs, jo vēlētāji 2481 reizi ievilkuši viņam plusu, bet 3213 reizes viņš saņēmis svītrojumu.

Deputātu saņemtie punkti tiek aprēķināti no balsīm, kas nodotas par kandidātu sarakstu, atņemot svītrojumus un pieskaitot plusus.

Vēlēšanu rezultāti

Kā ziņots, «Vienotība» EP vēlēšanās ieguvusi četrus mandātus, bet pa vienam ticis «Visu Latvijai»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK), «Saskaņai», ZZS un Latvijas Krievu savienībai (LKS), liecina CVK apkopotie provizoriskie vēlēšanu rezultāti.

«Vienotību» EP varētu pārstāvēt Saeimas deputāti Valdis Dombrovskis, Artis Pabriks, kā arī pašreizējie EP deputāti Sandra Kalniete un Krišjānis Kariņš, «Saskaņu» - žurnālists Andrejs Mamikins, ZZS - Saeimas deputāte Grigule, nacionālo apvienību - pašreizējais EP deputāts Roberts Zīle, bet LKS - pašreizējā EP deputāte Tatjana Ždanoka.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu