Pēc Grigules ievēlēšanas EP Saeimā atgriezīsies Kučinskis (6)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Saeimā saņemts Eiropas Parlamentā (EP) ievēlētās Ivetas Grigules (Zaļo un zemnieku savienība, ZZS) iesniegums par deputāta mandāta nolikšanu, savukārt mandātu iegūs pašreizējais Latvijas Lielo pilsētu asociācijas izpilddirektors Māris Kučinskis.

Grigule ir vienīgā no ZZS, kura tika ievēlēta EP, kandidātu sarakstā viņai bija trešais numurs. Grigule īstenoja plašu reklāmas kampaņu.

Kučinskis tūlīt pēc EP vēlēšanām paziņoja, ka viņš nesāks darbu pašreizējā Saeimas sasaukumā, jo līdz rudenī paredzētajām Saeimas vēlēšanām palicis pārāk maz laika, lai būtu vērts to darīt. Savukārt šobrīd politiķis savu viedokli ir mainījis, savu iepriekšējo paziņojumu nosaukdams par emocionālu, un min divus galvenos iemeslus, kas viņu pamudinājuši piekrist darbam Saeimā.

Pirmkārt, Kučinskis vienojies ar Lielo Pilsētu asociāciju, ka, sākdams darboties Saeimā, viņš nezaudēs darbu šajā organizācijā. «Faktiski visi būtiskākie pieņemamie lēmumi, kas skar pašvaldības, šobrīd atrodas Saeimā. Strādājot parlamentā, es varēšu vairāk ietekmēt to virzību,» sacīja Kučinskis.

Otrkārt, Kučinkis atzina, ka pats gatavojas startēt rudenī paredzētajās Saeimas vēlēšanās, tāpēc viņš vairs neredzot iemeslu izvairīties no politiskās darbības.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu