Grigulei palīdz noslēpumaina sieviete, kura saņem prāvu algu (168)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Kopš Iveta Grigule (ZZS) sasniegusi savu mērķi un kļuvusi par Eiroparlamenta deputāti, viņu Latvijā vairs nav viegli pamanīt. Politiķe ir aizņemta ar konsultācijām, vai strādāt konservatīvajā eiroskeptiķu vai arī liberāļu frakcijā, vēsta TV3 raidījums «Nekā personīga».

Grigules vēlēšanu kampaņā būtisks atbalsts nācis no Jūrmalas. Kampaņu finansiāli atbalstījuši pašvaldības iestāžu darbinieki un Jūrmalas uzņēmēji. Par Griguli balsot pašvaldību darbinieki aicinājuši arī reklāmās.

Grigule ir kādreizējā Jūrmalas pašvaldības darbiniece. Pirms četriem gadiem vadīja pilsētas uzņēmumu «Jūrmalas attīstības projekti». Ar Jūrmalu Grigulei ir arī radniecīgas saites. Viņas bijušais vīrs Romāns Mežeckis ir pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks.

Daudzi cilvēki, kas Grigules pirmsvēlēšanu avīzē stāsta, kādēļ balsos par viņu, ir jūrmalnieki. Slokas slimnīcas vadītājs Aivars Smagars saka, ka Grigule ir reāls cilvēks, patstāvīga politiķe ar savu galvu uz pleciem. Jūrmalas pilsētas dzimtsarakstu nodaļas vadītāja Rita Sproģe sola balsot par Griguli kā par cerību un par nākotni. Bet Jomas ielas kafejnīcas «Lihgthouse» līdzīpašnieks Valdis Kalnozols tic, ka Grigule kļūs par labāko eiroparlamenta deputāti pēdējo gadu laikā.

Tie paši cilvēki ir arī Grigules finansiālie atbalstītāji, piemēram,

Jūrmalas domei pakļautās Slokas slimnīcas vadītājs Aivars Smagars maijā noziedojis 5000 eiro.

Jautāts, kā izlēmis ziedot tieši Grigulei, Smagars atzīmē, ka tā bijusi viņa paša izvēle, jo viņš arī atbalstot zemniekus.

Smagars gan arī atzīst, ka dāvinājums bijis darījums - ZZS kontrolētā pilsētas dome piešķir papildus naudu viņa vadītajai slimnīcai, bet viņš ziedo partijai.

«Man ir jāmeklē kāda atbalsts, vai ne. Es pagaidām vēl nevienu reizi neesmu nožēlojis, ka ziedoju Ivetai Grigulei un ZZS tos piecus tūkstošus eiro.

Negribu teikt, no gaisa tā nauda nokrita vai nē, bet man tā bija un es, man šķiet, no tā nabagāks nekļūšu.

Jā, bet palīdzība zemniekiem ir vajadzīga, jo es arī no viņiem saņēmu. Es neesmu saņēmis pēdējo gadu kādu atbalstu. Bet logi ir ielikti, «Zaļie zemnieki» man iedeva finansējumu,» raidījumam skaidro Smagars.

Divus tūkstošus ZZS janvārī ziedojusi Jūrmalas domes deputāte Anita Adijāne (ZZS). Pirms pašvaldību vēlēšanām, kurās viņa pati piedalījās, ziedojusi nav. Viņa uzskata, ka ziedojot pildījusi pienākumu un atbalstījusi savu partijas biedreni.

ZZS atbalstītāju vidū ir Jūrmalas laikraksta Jūrmalas nedēļa redaktors un īpašnieks Jānis Vilnītis (ZZS).

Ziedojumu partijai žurnālists skaidro ar to, ka kļuvis turīgāks.

Jautāts, vai saņēmis lūgumu no ZZS ziedot, viņš skaidro, ka tā nav bijis, bet viņš jau kopš 1995.gada esot partijas biedrs un bijusi saruna, ka savējos iespēju robežās vajadzētu atbalstīt. Tas gan bijis vēl pirms iepriekšējām vēlēšanām.

«Nu un bija tāda saruna, ka iespēju robežās vajag ziedot un tamlīdzīgi, bet tas jau bija pirms iepriekšējām vēlēšanām. Jā. Nu ja teiksim tagad es esmu sācis drusciņ vairāk pelnīt, tad nu tā,» ziedojumu skaidroja žurnālists.

Tomēr Uzņēmumu reģistra dati liecina, ka

Vilnītim piederošā Jūrmalas laikraksta izdevniecība pērn ir cietusi 18 000 latu zaudējumus,

turklāt Valsts ieņēmumu dienests gada beigās arī apturējis izdevniecības darbību. Vilnītis skaidro, ka, lai arī Uzņēmumu reģistrā tas neparādās, īstenībā, avīzi jau sen pārdevis kādam Jūrmalas politiķim, tādēļ par zaudējumiem viņa neesot jāuztraucas.

Griguli publiski atbalstījusi arī citi pašvaldības darbinieki, piemēram, Jūrmalas mēra Gata Trukšņa (ZZS) padomniece Ingrīda Vilkārste. Vēl pirms vēlēšanām Truksnis noliedza, ka pašvaldība kā īpaši atbalstītu Grigules kampaņu.

Pirms Eiroparlamenta vēlēšanām ZZS kasei atvērušies turīgāko jūrmalnieku maki. Piemēram, maijā 6000 ziedojis Valērija Kargina dēls Rems un 4000 eksbaņķiera sieva Anna Barinova. 10 000 ZZS atvēlējis nekustamo īpašumu tirgotājs, uzņēmuma Jūrmalas projekti īpašnieks Veniamins Rodionovs.

Deputātes palīdze mīl Griguli, taču Saeimā viņu neviens nav redzējis

Īpaši interesants ir kāds neliels rīdzinieces ziedojums. Pērnā gada decembrī 50 latus Latvijas Zemnieku Savienībai ziedojusi Ineta Gražule. Ap to laiku viņa ir kļuvusi par Grigules deputātes palīdzi Saeimā un pirmsvēlēšanu avīzē apgalvoja, ka Griguli mīl. No mūsu aptaujātajiem ZZS deputātiem neviens Ivetu Gražuli parlamentā pēdējā pusgada laikā pamanījis nebija.

Grigules palīdzes Gražules alga Saeimā bija 605 eiro mēnesī. Līgums ar parlamentu viņai uzlika par pienākumu kārtot Grigules lietvedību, organizēt tikšanos ar vēlētājiem un vākt nepieciešamās uzziņas. Kā tas bijis iespējams, neesot Saeimā, Grigules palīdze neizskaidroja, sakot, ka bez Grigules atļaujas neko komentēt nevarot.

Komentāri (168)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu