Lietu pret žurnālistu Leonīdu Jākobsonu atliek līdz rudenim (2)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zilgma Kukle / LETA

Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa pirmdien atlika līdz rudenim pret žurnālistu Leonīdu Jākobsonu sākto Rīgas mēra Nila Ušakova («Saskaņas centrs») e-pasta noplūdes lietu.

Nākamā tiesas sēde notiks 26.septembrī un sāksies plkst.10.

Lieta tika atlikta, jo pirmdien tiesas sēdē nebija iespējams Jākobsonam nodrošināt tulku.

Jau ziņots, ka pēc Rīgas mēra iesnieguma par viņa elektroniskā pasta sarakstes noplūdi sākts kriminālprocess. Ušakovs bija pārliecināts, ka viņa elektroniskais pasts ir uzlauzts, kā arī, pēc viņa teiktā, daļa no publiskotajām vēstulēm ir viltojumi.

Sarakste tika publicēta portālā «kompromat.lv». Žurnālista dzīvesvietā notika kratīšana un tika atsavināti datu nesēji. Jākobsons tika aizturēts uz divām diennaktīm.

Savukārt Ģenerālprokuratūra saņēma portāla «kompromat.lv» iesniegumu par Ušakova elektroniskā pasta saraksti, arī, iespējams, ar Krievijas vēstniecības pārstāvi.

Vēlāk Jākobsonam arī tika uzbrukts.

Jākobsons ir rakstījis par Daugavpils domes dažādiem, viņaprāt, aizdomīgiem darījumiem, aprakstījis Valsts ieņēmumu dienesta Muitas kriminālpārvaldes bijušā vadītāja Vladimira Vaškeviča krimināllietu, kā arī rakstījis par radikāļa Jevgeņija Osipova ģimenes biznesu, tostarp, iespējams, pornofilmu uzņemšanu, kā arī izvirzījis versijas par čečenu diasporas pārstāvja Bislana Abdulmuslimova iespējamo saistību ar Latvijas politiskajiem spēkiem.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu