«Latvijas attīstībai» domājot par līdera Repšes nomaiņu (100)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Partija «Latvijas attīstībai» pirms Saeimas vēlēšanām domājot par sava līdera Einara Repšes nomaiņu, atsaucoties uz politikas kuluāru sarunām, raksta «Neatkarīgā». Savukārt partijas «Latvijas attīstība» pārstāve Elīna Dobulāne, norāda, ka publicētā informācija nav patiesa, atgādinot, ka partijas kongress pagājušajā rudenī Einaru Repši apstiprināja partijas vadītāja amatā uz diviem gadiem.

Raksta beigās pievienots partijas komentārs

Kā raksta laikraksts, bijušā hokejista Sanda Ozoliņa pietuvošanās aktīvajai politikai tiekot uztverta kā nopietna spēku pārbīde «Latvijas attīstībā». Ozoliņš pirms neilga laika iestājās sabiedriskajā organizācijā «Latvijas nākotnes forums», kas bija priekštece partijai. Tikmēr biedrību pametis ilggadējais Repšes līdzgaitnieks, uzņēmējs Valērijs Belokoņs. Savukārt vājie rezultāti Eiropas Parlamenta vēlēšanās esot likuši kritiski izvērtēt Repšes spējas dot organizācijai uzrāvienu, kas to varētu ievest Latvijas politikas elitē. Šādā kontekstā tiekot runāts, ka partijā sākusies citu idejisko līderu meklēšana.

Repše no jebkādiem komentāriem par šo jautājumu atteicies, jo atrodoties ārpus Latvijas, savukārt

Ozoliņš par savu tālāko darbību izteicies izvairīgi, uzsverot, ka pagaidām viņš darbojas tikai biedrībā

un joprojām nav teicis galavārdu par iestāšanos partijā.

«Es šobrīd krāju pieredzi. Nevēlos būt tukša izkārtne, fotogrāfija uz vēlēšanu plakāta. Nemeklēju 15 minūšu slavu. Mans pašmērķis nav tikt ievēlētam Saeimā. Ja tāds būtu mans uzstādījums, tad es būtu izvēlējies kādu citu, lielāku partiju, kas man garantētu iekļūšanu parlamentā. Ja tā jutīšos, varu iestāties partijā jau tūlīt, bet tik pat labi - decembrī vai martā. 12.Saeimas vēlēšanas man nav nekāds gala termiņš,» teicis Ozoliņš.

Vaicāts, vai viņš varētu nomainīt «Latvijas attīstībai» līderi Einaru Repši, Ozoliņš atteicis: «Par satraukumu neko nezinu. Es vēl neesmu izlēmis, vai vispār stāšos partijā. Nekādus sazvērestības plānus nekaļu.»

Tikmēr citi avoti stāstot, ka

cīņa varētu izvērsties starp Repši un partijas «Reģionu alianse» publisko seju Mārtiņu Bondaru.

Aizkulisēs tiekot runāts, ka, apzinoties līderu krīzi un vājās izredzes vieniem pašiem iekarot parlamentu, «Latvijas attīstībai» šobrīd veicot pārrunas ar «Reģionu aliansi» par spēku apvienošanu startam vēlēšanās, un apvienotās organizācijas premjera kandidāts tad būtu tieši Bondars.

Informācija nav patiesa

Savukārt partijas «Latvijas attīstība» pārstāve Elīna Dobulāne, norāda, ka publicētā informācija nav patiesa, atgādinot, ka partijas kongress pagājušajā rudenī Einaru Repši apstiprināja partijas vadītāja amatā uz diviem gadiem.

«Izskanējusī informācijas par iespējamu partijas vadības maiņu neatbilst patiesībai. Kā vienota komanda partijas «Latvijas attīstībai» valde šobrīd aktīvi strādā pie partijas galvenā uzdevuma - sekmīga starta gaidāmajās Saeimas vēlēšanās, lai varētu īstenot partijas programmātiskos uzstādījumus par uzņēmējdarbības vides uzlabošanu, kā arī atbalstu vietējiem uzņēmējiem, « norāda Dobulāne.


Savukārt Sandis Ozoliņš jau iepriekš informējis, ka darbosies biedrībā «Latvijas Nākotnes forums», kuras darbības mērķis ir veidot labēju ideju diskusiju platformu, lai izstrādātu priekšlikumus ilgtspējīgai un dinamiskai Latvijas attīstībai. Ozoliņš šobrīd vērtē to, kā sniegt iespējami labāko pienesumu Latvijas politiskajiem procesiem.

Komentāri (100)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu