Vienā datu bāzē būs pieejami Latvijai saistošie starptautiskie līgumi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vienā datu bāzē turpmāk būs pieejami Latvijai saistošie starptautiskie līgumi, informēja Ārlietu ministrijā. 1.jūlijā Ārlietu ministrijā plkst.11 notiks iepazīstināšana ar valsts tiesību aktu vietnē «Likumi.lv» izstrādāto jauno starptautisko līgumu datu bāzi, kurā pakāpeniski tiks sistematizēti Latvijai saistošie starptautiskie līgumi.

Darbs pie datubāzes satura jāpabeidz ne vēlāk kā līdz 2019. gada 30.jūnijam. Sistematizēti starptautiskie līgumi būs pieejami bez maksas. Datubāzes saturs būs pieejams arī mobilajā versijā «m.likumi.lv». Līgumus sistematizēs Ārlietu ministrijas speciālisti, tiem pievienojot papildu ziņas, paplašinot to atlasi, kā arī lietošanas iespējas.

«Likumi.lv» autorizētie lietotāji varēs izmantot papildu iespējas, piemēram, veidot savus dokumentu sarakstus, pievienot tiesību aktiem piezīmes vai pierakstīties uz paziņojumiem par izmaiņām.

Otrdien pasākumu atklās Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andrejs Pildegovičs, no Tieslietu ministrijas piedalīsies Valsts sekretāra vietniece tiesību politikas jautājumos Laila Medin, kā arī oficiālā izdevēja «Latvijas Vēstnesis» attīstības projektu vadītājs Artis Trops.

«Likumi.lv» ir pieejami visi pēc 2014. gada 1.jūlija noslēgtie un sistematizētie starptautiskie līgumi. Iepriekš noslēgto starptautisko līgumu apstrāde atbilstoši jaunajām prasībām turpinās, šobrīd ir sistematizēti jau vairāk nekā 600 līgumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu