Rinkēvičs: izraugoties kandidātus augstiem ES amatiem, jāņem vērā reģionu līdztiesība (2)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Eiropas Komisijas veidošanā un kandidātu izraudzīšanā Eiropas Savienības (ES) augstajiem amatiem jāņem vērā dzimuma un reģionālā līdztiesība, pēc tikšanās ar Vācijas ministru ES lietās Mihaelu Rotu sacīja Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.

Viņš norādīja, ka ES augstākajiem amatiem ir daudz spēcīgu kandidatūru, tomēr viņš gribētu redzēt, ka Eiropas Padomes prezidents nāk no reģioniem. «Latvijai ir svarīgi, ka ES augstākajos amatos ir reģionu pārstāvji,» sacīja Rinkēvičs.

Pēc tikšanās ar Vācijas ministru Rinkēvičs arī uzsvēra, ka ir svarīgi, lai EK iespējami ātrāk sāktu strādāt. Tikšanās laikā abi ministri pārrunājuši Latvijas prezidetūru ES 2015.gadā. Tāpat ministri apsprieduši ES ekonomikas izaugsmi un vienotā tirgus attīstību.

«Ir laiks aizmirst, ka mēs esam jaunā ES dalībvalsts,» tā Rinkēvičs.

Rinkēvičs arī pauda gandarījumu par kopīgu strādāšanu ar Vāciju ar Austrumu partnerības dalībvalstīm un labo sadarbību Centrālāzijas valstīs. Latvija un Vācija arī vienojušās sniegt palīdzību valstīm, kuras ar ES parakstījušas asociācijas līgumu.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu