Pie Latvijas robežām atkal manīta Krievijas militārā lidmašīna (36)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Pie Latvijas robežām ceturtdien vēlu vakarā atkal manīta Krievijas militārā lidmašīna «Il-20», interneta vietnē «Twitter» informē Nacionālie Bruņotie spēki (NBS).

Pēdējo mēnešu laikā Krievijas lidmašīnas pie Latvijas teritoriālo ūdeņu ārējās robežas tik konstatētas regulāri, piemēram, 20.jūnijā fiksētas 16 kaimiņvalsts lidmašīnas, tostarp 14 iznīcinātāji.

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs iepriekš skaidroja, ka Krievijas lidmašīnu lidojumu skaits pie Baltijas gaisa telpas palielinājies jau kopš 2008.gada, taču NATO reakcija uz šādiem lidojumiem ir ātra. Telekanāla LNT raidījumam «900 sekundes» Rinkēvičs norādīja, ka, līdzko pie Baltijas gaisa telpas parādās Krievijas militārās lidmašīnas, uzreiz paceļas NATO patruļlidmašīnas.

«Šī reakcija vienmēr ir ātra. Bet mēs vienmēr speciāli informējam arī sabiedrību par katru šādu gadījumu, lai arī tie, kas lido ap mūsu robežām, zinātu, ka mēs sekojam līdzi, un ka arī NATO reakcija neizpaliek,» sacīja ministrs.

Komentāri (36)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu