Bauskā piedāvā nakts laikā iznomāt alkoholu (8)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Lai gan alkoholisko dzērienu tirdzniecība Latvijā nakts stundās aizliegta, Bauskā veikli darboņi atklājuši likuma «caurumu» un piedāvā alkoholu arī naktī, šodien vēsta laikraksts «Diena».

Vietējās avīzes «Bauskas Dzīve» uzrunāti, šajās dienās vairāki iedzīvotāji zvanīja uz reklamēto tālruņa numuru, interesējās par pakalpojumu un veica pasūtījumu. Alkohola «nomas» pārstāvis, sazvanīts pa telefonu, iepazīstina ar sevi kā firmas «Alcoclub» darbinieku un norāda, ka uzņēmums strādā tikai no desmitiem vakarā līdz astoņiem rītā - laikā, kad alkohola tirdzniecība ir aizliegta.

Žurnālista eksperimentā lūgts ruma «Casino» litra pudeli piegādāt Jauncodē pie Bauskas. Tas maksā 25 eiro. Nosacījums - ja līdz astoņiem rītā nomātā prece netiek izmantota, var izsaukt pakalpojuma sniedzēju, atdot tieši to pašu pudeli un saņemt atpakaļ naudu. Maksa par pakalpojumu Bauskas robežās ir divus eiro. Pakalpojuma izpilde uz 20 kilometrus attālo Iecavu izmaksā piecus eiro. Firma piekrīt preci vest arī uz Jelgavu, tādā gadījumā par piegādi jāšķiras no 15 eiro.

Jaunais pakalpojums Bauskā sākts Kantrimūzikas festivāla laikā, pa ceļam uz koncertu tika dalītas reklāmas lapiņas.

Bauskas novada domes Sabiedriskās kārtības nodaļas vadītājs Dzintars Lenbergs, atsaucoties uz Ministru kabineta (MK) noteikumiem, skaidroja, ka uzlīme uz privātpersonas auto nav uzskatāma par mobilo reklāmu un tās izvietošana ar pašvaldību nav jāsaskaņo. Automašīnu stāvlaukumā, ielas malās šāds auto drīkst stāvēt neierobežotu laiku.

Savukārt Valsts policijas (VP) Bauskas iecirkņa priekšnieks Ainars Stankevics svētdien uzsvēra, ka policija seko šim «biznesam» un personām, kas to īsteno. Valsts ieņēmumu dienesta Akcīzes pārvaldes komentārs tiek solīts šonedēļ.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu