Bauskas alkohola «iznomātājiem» draud naudas sods (50)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Veiklajiem darboņiem Bauskā, kuri it kā atklājuši likuma «caurumu» un naktī, kad alkohola tirdzniecība ir aizliegta, piedāvāja to iznomāt, draud naudas sods, informēja Valsts policijas pārstāve Inga Būgaine.

Lai gan iepriekš medijos izskanējis, ka alkohola «iznomāšana» traktējama kā likuma apiešana un sodu šiem «iznomātājiem» piemērot nav iespējams, tas neatbilst patiesībai, norādīja Būgaine. Policija pēc kontrolpirkuma veikšanas ir sākusi administratīvo lietu, un šim uzņēmumam var piemērot naudas sodu vairāku simtu eiro apmērā.

Uzreiz pēc tam, kad Bauskā parādījās reklāmas bukleti un automašīna, uz kuras virsbūves bija izvietota informācija par iespēju nomāt alkoholu naktīs, Bauskas policijas iecirkņa darbinieki sākuši pārbaudi. Pāris dienas vēlāk, 14.jūlija vakarā, policisti veikuši kontrolpirkumu un paskaidrojumu sniegšanai iecirknī nogādājuši alkohola piegādātāju - kurjeru.

Policija sākusi administratīvo lietvedību par ar akcīzes nodokli apliekamo preču aprites noteikumu pārkāpšanu, kā arī par čeka neizsniegšanu. Likumā par pirmo pārkāpumu juridiskām personām paredzēts naudas sods no 70 līdz 7100 eiro, bet par čeku neizsniegšanu paredzēts līdz 200 eiro liels naudas sods.

Valsts policija un Valsts ieņēmumu dienests atgādina, ka saskaņā ar Civillikumu lietas, ko nevar lietot citādi kā vien patērējot, nevar izīrēt.

Kā ziņots, jaunais «pakalpojums» Bauskā sākts Kantrimūzikas festivāla laikā, kad pa ceļam uz koncertu tika dalītas reklāmas lapiņas.

Vietējās avīzes «Bauskas Dzīve» uzrunāti, festivāla dienās vairāki iedzīvotāji zvanīja uz reklamēto tālruņa numuru, interesējās par pakalpojumu un veica pasūtījumu. Alkohola «nomas» pārstāvis, sazvanīts pa telefonu, iepazīstina ar sevi kā firmas «Alcoclub» darbinieku un norāda, ka uzņēmums strādā tikai no desmitiem vakarā līdz astoņiem rītā - laikā, kad alkohola tirdzniecība ir aizliegta.

Žurnālista eksperimentā lūgts ruma «Casino» litra pudeli piegādāt Jauncodē pie Bauskas. Tas maksā 25 eiro. Nosacījums - ja līdz astoņiem rītā nomātā prece netiek izmantota, var izsaukt pakalpojuma sniedzēju, atdot tieši to pašu pudeli un saņemt atpakaļ naudu. Maksa par pakalpojumu Bauskas robežās ir divi eiro. Pakalpojuma izpilde uz 20 kilometrus attālo Iecavu izmaksā piecus eiro. Firma piekrīt preci vest arī uz Jelgavu, tādā gadījumā par piegādi jāšķiras no 15 eiro.

Komentāri (50)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu