Premjera amata kandidātu ZZS plāno nosaukt augusta beigās (5)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Premjera amata kandidātu Zaļo un zemnieku savienība ( ZZS) plāno nosaukt augusta beigās, Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā «Rīta Panorāma» sacīja ZZS līderis Augusts Brigmanis.

Uz LTV jautājumu, vai šis kandidāts atrodams Ventspilī, Brigmanis atbildēja: «Šis jautājums ir spriežams, domājams un risināms.. Kamēr nav apvienība nosaukusi, vienošanās nav kopīga panākta, tikmēr nebūtu korekti no manas puses runāt.»

Viņš paskaidroja, ka ZZS šonedēļ vēl pabeidz izstrādāt partijas programmu vēlēšanām, un, kamēr tā nav galīgi apstiprināta, ZZS arī nevar nosaukt premjera amata kandidātu.

Jau vēstīts, ka iepriekš Brigmanis teicis, ka partiju apvienībai ir trīs potenciālie premjera amata kandidāti, taču to saraksts var tikt papildināts. Kandidāti ir aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis, zemkopības ministrs Jānis Dūklavs un labklājības ministrs Uldis Augulis. Vienlaikus Brigmanis norādīja, ka premjera amata kandidātu saraksts var tikt papildināts ar Ventspils mēru Aivaru Lembergu.

Saeimas vēlēšanās rudenī Rīgā ar pirmo numuru ZZS startēs Saeimas deputāts Kārlis Seržants, Kurzemē - Dana Reizniece-Ozola, Vidzemē - zemkopības ministrs Jānis Dūklavs, Zemgalē - Brigmanis, savukārt Latgalē - aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis.

Trešdien sākusies deputātu kandidātu sarakstu iesniegšana 12.Saeimas vēlēšanām, kas turpināsies līdz 5.augustam.

12.Saeimas vēlēšanas notiks 4.oktobrī.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu