Rīgas iekšpagalmos esot paveikta jau trešdaļa plānoto remontu (3)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Andrejs Baburovs / LETA

Rīgas iekšpagalmos līdz jūlija vidum paveikta apmēram trešdaļa no šogad plānotajiem remonta darbiem, pavēstīja Rīgas domes (RD) Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja vietnieks Uģis Vidauskis.

Viņš informēja, ka Rīgas mērs Nils Ušakovs ceturtdien pārbaudīja pagalma remontdarbu norisi Valdeķu ielā, Ziepniekkalnā, kur pabeigto gandrīz 80% no šogad plānotajiem remontdarbiem.

«Pagalmu remontus pašvaldība veic plānveidīgi visā pilsētā, tāpēc tiem iedzīvotājiem, kuri redz remontdarbus blakus kvartālos, nav jāuztraucas, jo arī viņu pagalms tiks sakārtots. Tā ir pašvaldības ilgtermiņa programma vairākiem gadiem un tiks turpināta, līdz kārtībā būs savesti visi Rīgas pagalmi,» sacīja Ušakovs.

Domē informēja, ka Pārdaugavas izpilddirekcija, turpinot vai sākot no jauna iekškvartālu ceļu un pagalmu sakārtošanu, šogad veic darbus Ziepniekkalna, Zolitūdes, Daugavgrīvas un Bolderājas apkaimēs. Remontdarbi norit vai vēl tiks sākti Valdeķu, Čakstes, Rostokas, Ozolciema, Bērzupes un Paula Lejiņa ielā. Piebraucamo ceļu sakārtošana, bruģēšana un zaļās zonas atjaunošana notiks arī Keramikas, Plātā, Plēksnes, Lēpju un Parādes ielā.

Savukārt Austrumu izpilddirekcijā šobrīd darbi pabeigti pie ēkām Dārzciemā Jaunrozes un Zeltiņu ielā. Pabeigti brauktuves (bez ietvēm) asfaltēšanas darbi pie piecām ēkām Ķengaragā, Višķu ielā. Darbi šogad turpināsies arī Pļavniekos A. Saharova un Ulbrokas ielā. Ķengaragā darbi turpināsies jau iesāktajās vietās – apbūves kvartālā starp Višķu, Maskavas, Ikšķiles un Lokomotīves ielu.

Ziemeļu izpilddirekcijā iekškvartālu piebraucamo ceļu un teritoriju remonts šobrīd ir pabeigts desmit adresēs Malienas ielā, Brīvības gatvē, Silciema un Juglas ielā. Šobrīd darbi notiek 34 adresēs Auduma, Silciema, Juglas, Kvēles, Martas Rinkas, Vecmīlgrāvja un Kāvu ielā. Ar precīzām remontdarbu adresēm var iepazīties pielikumos.

Rīgas dome iekšpagalmu remontdarbu programmu sāka 2012.gadā. Darbi norit Pļavnieku, Purvciema, Imantas, Zolitūdes, Iļģuciema, Ķengaraga, Juglas, Vecmīlgrāvja, Ziepniekkalna, Mežciema un Bolderājas apkaimēs. Šogad pašvaldība iekškvartālu piebraucamo ceļu remontiem piešķīrusi 6,5 miljonus eiro. Remontdarbu programma turpināsies nākamos trīs līdz četrus gadus.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu