Policistu birojā Gaujas ielā vasaras karstumā īstas mokas (82)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Valsts policija (VP) ir sniegusi Valsts darba inspekcijai (VDI) paskaidrojumus par darba apstākļu nenodrošināšanu policijas galvenajās struktūrvienībās, kas atrodas Čiekurkalna iekšlietu iestāžu kompleksā.

VP preses pārstāve Sigita Pildava apstiprināja, ka 16.jūlijā VP bija uzaicināta sniegt inspekcijai paskaidrojumus par iespējamiem pārkāpumiem darba aizsardzības jomā VP galvenajā ēkā Čiekurkalnā, proti, par to, ka darba kabinetos vasaras karstajās dienās ir pārāk augsta temperatūra.

Policija paskaidrojumus sniedza, taču likumsargiem šobrīd nav informācijas, vai inspekcija pieņēmusi kādu lēmumu.

Pildava nenoliedza, ka šajā objektā, kuram apsaimniekotājs ir Valsts nekustamā īpašuma aģentūra,

jau kopš 2008.gada ir problēmas ar gaisa dzesēšanu.

VP regulāri darījusi zināmu aģentūrai par šīs problēmas pastāvēšanu un nepieciešamību pēc risinājuma. Pēdējā tikšanās ar aģentūras pārstāvjiem notika vēl šopavasar. Toreiz aģentūra apliecinājusi, ka ir sākts darbs pie tehniskā projekta izstrādes, lai problēmu atrisinātu. Lai arī šobrīd atsevišķos kabinetos, kuros ir daudz datortehnikas, aģentūra ir uzstādījusi kondicionierus, policija iepriekš pati iegādājusies 168 ventilatorus.

Ņemot vērā iepriekšminēto, VP 17.jūlijā ir parakstīta pavēle par kārtību, kādā darbinieki īsteno savas tiesības vasaras karstākajās dienās, kad temperatūra sasniedz plus 28 grādus. Pavēle dod tiesības tiešajiem priekšniekiem organizēt padoto darbu attālinātajā režīmā vai piemērot elastīgu darba laiku. Pie šādas darba organizācijas funkcijām gan ir jābūt izpildītām. Pavēla attiecas uz visu Valsts policiju.

Pildava arī apstiprināja, ka VDI jūlijā ieradusies Kuldīgas iecirknī, lai pārbaudītu darba apstākļus. Inspekcija konstatējusi, ka ēka nav labā tehniskajā stāvoklī, kas, iespējams, var radīt apdraudējumu darbiniekiem. Inspekcija uzdevusi ēkas apsaimniekotājam - IeM Nodrošinājuma valsts aģentūrai - līdz 3.oktobrim veikt ēkas tehniskā stāvokļa apsekošanu, lai izvērtētu, vai pastāv draudi darbiniekiem.

Komentāri (82)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu