«Positivus» laikā visvairāk pārkāpumu saistībā ar narkotikām (15)

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pagājušajā nedēļas nogalē lielākais mūzikas un mākslas festivāls Baltijā «Positivus» aizvadīts mierīgi, informēja Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes pārstāve Sintija Virse.

Kopumā pasākuma norises laikā reģistrēti 53 pārkāpumi

Visvairāk pārkāpumu bijuši saistībā ar nelikumīgu narkotisko un psihotropo vielu apriti - sākti divi kriminālprocesi par narkotisko un psihotropo vielu neatļautu glabāšanu, un 25 personām tiks piemērots administratīvais sods. Tika aizturēti gan Latvijas, gan arī kaimiņvalstu - Igaunijas un Lietuvas - pilsoņi.

Četros gadījumos pasākuma apmeklētāji bija pārmēru lietojuši alkoholiskos dzērienus, kā rezultātā bija nepieciešama mediķu palīdzība, un piecos gadījumos policijas klātbūtne bija nepieciešama incidentos, kas radās starp iereibušiem pasākuma apmeklētājiem.

Sākts kriminālprocess par krāpšanas gadījumu. Policijā vērsās kāds vīrietis, kurš Salacgrīvā no kādas privātpersonas bija iegādājies festivāla biļeti par 50 eiro, taču, uzrādot to pie ieejas, izrādījās, ka biļete nav derīga.

18.jūlija pēcpusdienā Salacgrīvā reģistrēts arī viens ceļu satiksmes negadījums. Notika divu automašīnu sadursme, taču negadījumā nav cietušo un šoferi sastādījuši saskaņoto paziņojumu. Savukārt 19.jūlija rītā Salacgrīvā kāds motorollera vadītājs pie stūres bija sēdies 0,73 promiļu reibumā. Vadītājam sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols.

Festivāla laikā šogad darbojās arī «Positivus» atrasto mantu birojs un cilvēku aktivitāte bija liela, gan nododot citu pazaudētās mantas, gan saņemot savas. Pasākuma laikā policijas rīcībā nodotās atrastās mantas, kas vēl gaida savus īpašniekus, tuvākajā laikā pilnībā būs aplūkojamas Valsts policijas izveidotajā mājaslapas sadaļā «Positivus atrastās mantas», un tās varēs saņemt, sūtot pieprasījumu uz e-pasta adresi prese@vidzeme.vp.gov.lv.

«Positivus» šogad apmeklējuši vairāk nekā 25 000 cilvēku

Šogad festivālu «Positivus» Salacgrīvā apmeklējuši vairāk nekā 25 tūkstoši cilvēku, pastāstīja festivāla sabiedrisko attiecību speciāliste Linda Igolniece.

Viņa informēja, ka palielinājies arī ārzemnieku īpatsvars - bijuši apmeklētāji arī no Igaunijas, Somijas, Lietuvas un citām Eiropas valstīm.

Šā gada festivālu «Positivus» rīkotāji uzskata kopumā par ļoti veiksmīgi aizvadītu.

«Kopumā vērtējam ļoti veiksmīgi. Kā jau katru gadu, tas atkal ir labākais festivāls,» sacīja Igolniece, piebilstot, ka arī ārzemju mediji ļoti pozitīvi

Lielākais populārās mūzikas festivāls Baltijā «Positivus» šogad notika jau astoto reizi. Šoreiz tas mūzikas cienītājus Salacgrīvā pulcēja no 18. līdz 20.jūlijam.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu