Pauls nevēlas komentēt Krievijas mūziķu iekļaušanu «melnajā sarakstā» (55)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Komponists Raimonds Pauls nevēlas komentēt trīs Krievijas dziedātāju - Oļega Gazmanova, Josifa Kobzona un Allas Perfilovas jeb Valērijas - iekļaušanu «melnajā sarakstā».

Pauls aģentūrai LETA norādīja, ka no «Jaunā viļņa» norobežojies jau aizejot no tā, tāpēc nevēlas runāt arī par šo gadījumu.

Komponists pēc desmit gadu līdzdalības starptautiskajā populārās mūzikas jauno izpildītāju konkursā «Jaunais vilnis» pagājušajā gadā nolēma pamest šo konkursu. Toreiz viņš aģentūrai LETA skaidroja, ka, aizejot no konkursa, aiziet ne tikai no žūrijas, bet arī visa pārējā, tajā skaitā konkursa notikumu apmeklēšanas Dzintaru koncertzālē.

Pauls savu lēmumu iepriekš pamatoja, norādot, ka «Jaunais vilnis» neatbilst viņa muzikālajiem uzskatiem. «Tas faktiski ir pārvērties par viņa [Igora Krutoja] ģimenes padarīšanu. Tagad viņš tur fīrē savu meitu, kas gandrīz neko nevar nodziedāt, tā kompānija ir viena un tā pati, jauno izpildītāju konkurss ir pielipināts klāt pie veco estrādes seju koncertiem. Kas tad ir panākts ar šiem konkursiem? Nekas. Lai jau tas festivāls notiek, tie biezie brauc uz šejieni un brauks arī turpmāk. Bet nesauciet to par jauno izpildītāju konkursu,» stāstīja komponists.

Jau ziņots, ka ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V) liedzis Latvijā ieceļot trīs plaši pazīstamiem Krievijas dziedātājiem - Gazmanovam, Kobzonam un Perfilovai. Kobzons Latvijas «melnajā sarakstā» nonācis jau otro reizi.

Komentāri (55)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu