Vējonis: ES būtu jāparāda zobi Krievijai, ieviešot arī ieroču tirdzniecības embargo (11)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Ņemot vērā Malaizijas pasažieru lidmašīnas notriekšanu Ukrainas austrumos Eiropas Savienībai (ES) būtu jāparāda zobi Krievijai, tajā skaitā, ieviešot ieroču tirdzniecības embargo un nosakot ekonomiskās sankcijas, intervijā LNT raidījumā «900 sekundes» sacīja aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis.

Politiķis gan atzina, ka līdz šim ar lēmumu pieņemšana ES iet smagi, ņemot, ka atsevišķām valstīm ir dārgi darījumi, piemēram Francija pārdod Krievijai karakuģus «Mistral», savukārt Vācija piegādā Krievijas atsevišķas aizsardzības sistēmas. Tomēr lidmašīnas notriekšana ir pēdējais modinātājzvans, lai ieroču embargo būtu obligāti nosākams.

Tāpat būtu jāvērtē ekonomisko sankciju ieviešana. Ja šādus lēmumus nepieņems un ES neparādīs zobus, situācijas eskalācija Austrumukrainā turpināsies. Politiķis arī atzina, ka ES pieņemot ekonomiskās sankcijas, ir gaidāmi Krievijas pretpasākumi.

Tāpat Latvija rēķinās, ka Krievija vēl vairāk palielinās militāro lidojumu skaitu gar Baltijas robežām.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu