Valdība akceptē Latvijas karavīru dalību mācībās Ukrainā (26)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Latvijas armija

Nacionālie bruņotie spēki (NBS) septembrī Ukrainā piedalīsies ASV armijas Eiropā (USAREUR) militārajās mācībās «Rapid Trident 2014», to otrdien atbalstīja valdība.

«Rapid Trident 2014» ir apvienotās sauszemes un gaisa spēku mācības, kurās piedalīsies bruņoto spēku vienības no Bulgārijas, Kanādas, Dānijas, Čehijas, Vācijas, Lielbritānijas, Latvijas, Polijas, Spānijas, Grieķijas, Rumānijas, ASV, Turcijas, Armēnijas, Azerbaidžānas, Gruzijas, Moldovas un Ukrainas.

Mācības tiek organizētas, lai paaugstinātu reģionālo stabilitāti un drošību, stiprinātu partneru sadarbības spējas, veicinātu savstarpējo uzticību, vienlaikus pilnveidojot savietojamību starp ASV, Ukrainas un partnervalstu bruņotajiem spēkiem.

Tāpat mācības ļaus pilnveidot NATO un valstu, kas piedalās programmā «Partnerattiecības - mieram», savstarpējo sadarbību, lietojot NATO standartus kaujas un miera nodrošināšanas operācijās, paaugstināt multinacionāla bataljona štāba spēju vadīt plaša spektra operācijas, attīstīt starptautisku spēju apvienoto spēku veidu mācību plānošanas, koordinācijas, organizācijas un izpildes jomā.

«Rapid Trident 2014» Ukrainā piedalīsies aptuveni tūkstotis ārvalstu militārpersonu.

Ukraina nav NATO dalībvalsts, bet piedalās programmā «Partnerattiecības – mieram».

Lēmumu par NBS vienību un ārvalstu bruņoto spēku piedalīšanos kopējās militārajās mācībās ārvalstīs, kuras nav NATO vai Eiropas Savienības dalībvalstis, pieņem Ministru kabinets.

Komentāri (26)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu