KNAB priekšnieka vietnieces pienākumus pagaidām pilda Agita Znotiņa (7)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka vietnieces pienākumus, kas saistīti ar izmeklēšanas darba organizēšanu, pagaidām uzticēts pildīt KNAB Izmeklēšanas nodaļas priekšnieka vietniecei Agitai Znotiņai, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

(Papildināta visa ziņa.)

Znotiņa arī pagaidām pilda Izmeklēšanas nodaļas priekšnieka pienākumus, jo viņas priekšniece Lienīte Šikore ir atvaļinājumā.

KNAB preses pārstāve Laura Dūša aģentūrai LETA apstiprināja, ka KNAB priekšnieka vietnieka amata pienākumi, kas saistīti ar izmeklēšanas un operatīvā darba organizēšanu, vadīšanu un koordinēšanu, šobrīd birojā uzdoti Izmeklēšanas nodaļas vadītāja vietniecei. Pārējos ar šo amatu saistītos pienākumus līdz turpmākajam biroja priekšnieka lēmumam veic biroja priekšnieka pienākumu izpildītāja KNAB priekšnieka vietniece Ilze Jurča.

KNAB reglamentā teikts, ka biroja priekšnieka vietnieks korupcijas apkarošanas jautājumos vada tam pakļauto nodaļu darbu, organizē un kontrolē izmeklēšanas un operatīvo darbu, nodrošina korupcijas apkarošanas darba plānošanu un kontrolē darba plāna izpildi. Tāpat vietnieka pienākums ir organizēt sadarbību un informācijas apmaiņu korupcijas apkarošanas jautājumos ar valsts drošības un tiesībaizsardzības iestādēm Latvijā un ārvalstīs, organizēt sadarbību ar citiem operatīvās darbības subjektiem un organizēt biroja darba rezultātā iegūtās informācijas pārbaudi.

Vietnieka pienākumi ir arī organizēt un kontrolēt finanšu līdzekļu operatīvās darbības vajadzībām izlietošanas atbilstību prasībām un nepieciešamības gadījumā pārstāvēt KNAB Saeimā, Ministru kabinetā, citās valsts pārvaldes iestādēs vai ārvalstu institūcijās.

Pagaidām nav zināms, kurš personāla atlases veids tiks piemērots KNAB priekšnieka vietnieka amata aizpildīšanā. Dūša skaidroja, ka birojā saskaņā ar iestādes iekšējo tiesisko regulējumu pastāv vairākas personāla atlases metodes.

Personāla atlasei var tikt izmantota iekšējā vai ārējā atlase. Ārējās atlases procedūras ir atklāts konkurss, īpašas specializācijas pretendentu meklēšana un uzaicināšana un birojā iesniegto vēstuļu un dzīves un iepriekšējā darba pieredzes aprakstu izvērtēšana.

Iekšējās atlases procedūras ir slēgts konkurss un vakantā amata piedāvāšana kādam noteiktam biroja darbiniekam. Vakantā amata specifikai atbilstošāko pretendentu atlases veidu izvēlas biroja darbinieks, kura padotībā atrodas vakantais amats. Šajā gadījumā amats ir tiešā biroja priekšnieka padotībā.

Par piemērotāko personāla atlases veidu biroja priekšnieka vietnieka amatam tiks lemts tuvākajā laikā. LETA jau rakstīja, ka Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) KNAB priekšniekam līdz 3.augustam piešķīrusi atvaļinājumu un šobrīd viņa pienākumus pilda viņa vietniece Ilze Jurča.

Jau ziņots, ka iepriekšējā KNAB priekšnieka vietniece Juta Strīķe no pirmdienas tika pazemināta amatā par galveno speciālisti iesniegumu jautājumos.

KNAB priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks 11.jūlijā parakstīja rīkojumu par Strīķes disciplinārsodīšanu un nolēma viņu pazemināt amatā uz diviem gadiem un sešiem mēnešiem.

LETA arī ziņoja, ka disciplinārlietā par pārvietošanās ierobežojumu neievērošanu Strīķei nesen tika piemērots rājiens.

Pērn Streļčenoks ierosināja divas disciplinārlietas pret savu vietnieci Strīķi. Viena disciplinārlieta pret Strīķi tika ierosināta pagājušā gada 13.augustā. Streļčenoks viņai piemēroja rājienu, taču Strīķe to pārsūdzēja tiesā, kura savu spriedumu pagaidām nav pieņēmusi. Otra disciplinārlieta tika ierosināta pērn 17.oktobrī. Ņemot vērā, ka iestājies noilgums personas saukšanai pie disciplināratbildības, šī disciplinārlieta tika izbeigta.

Pērn 20.decembrī Streļčenoks, pamatojoties uz Strīķes darbības un tās rezultātu atkārtotu novērtēšanu un ņemot vērā to, ka Strīķe nenovērsa iepriekšējā novērtēšanā norādītās nepilnības savā darbībā, par ilglaicīgiem un sistemātiskiem pārkāpumiem nolēma Strīķi kā neatbilstošu ieņemamam amatam atbrīvot no darba.

Toreizējais premjers Valdis Dombrovskis (V) 7.janvārī Streļčenoka lēmumu atcēla, taču 14.janvārī Streļčenoks Strīķi atbrīvoja atkārtoti. 21.janvārī Dombrovskis paziņoja par atkārtotu Streļčenoka rīkojuma atcelšanu un Strīķes atjaunošanu amatā. Streļčenoks 7.februārī trešo reizi uzteica darbu savai vietniecei, bet šoreiz jaunā valdības vadītāja Laimdota Straujuma (V) strīdā neiejaucās un Streļčenoka rīkojumu neatcēla.

Strīķe vērsās Centra rajona tiesā, kura 10.aprīlī atcēla Streļčenoka lēmumu. Strīķe pēc sprieduma varēja jau nākamajā dienā atgriezties darbā. KNAB spriedumu ir pārsūdzējis, taču lieta vēl nav izskatīta apelācijas instances tiesā.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu