Straujuma gatava pieņemt Bērziņa nosaukto veselības ministra kandidātu (27)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) ir gatava pieņemt arī Valsts prezidenta Andra Bērziņa nosaukto veselības ministra amata kandidātu, ja tāds ir.

Premjerministre šodien žurnālistiem atzina, ka būs pateicīga, ja prezidents piedāvās kandidatūru vakantajam veselības ministra amatam. Tomēr viņa pati no prezidenta šādu piedāvājumu nav dzirdējusi.

Pagaidām strādā ekspertu grupa

Līdz tam strādās ekspertu darba grupa, lai ieviestu izmaiņas veselības aprūpes nozarē. Pirmā sanāksme notikšot jau pirmdien, 28.jūlijā. Straujuma arī neizslēdza, ka darba grupas darba laikā varētu parādīties kāds amata kandidāts, kurš būs ar mieru kļūt par ministru uz turpmākajiem diviem mēnešiem, kā arī varētu būt potenciālais ministra amata kandidāts pēc Saeimas vēlēšanām.

«Mēs nevaram gaidīt, mums ir jāiet tālāk,» noteica Straujuma.

Runās ar premjeri

Jau ziņots, ka Valsts prezidents Andris Bērziņš ir pārliecināts, ka veselības ministrs tiks atrasts. Intervijā Latvijas Televīzijai Bērziņš norādīja, ka viņam plānota saruna par šo tēmu ar Ministru prezidenti Laimdotu Straujumu (V).

Bērziņš pauda gatavību palīdzēt sameklēt veselības ministra amata kandidātus. Viņam esot zināmi cilvēki, kas varētu šo amatu pildīt.

Jau ziņots, ka līdz šim divi uzrunātie kandidāti atteikušies un nav piekrituši stāties šajā amatā. Veselības ministra amatam tika uzrunāti Latvijas Veselības ekonomikas asociācijas vadītāja Daiga Behmane un Rīgas Stradiņa universitātes attīstības prorektors Toms Baumanis. Ministru prezidente Straujuma pēc tam norādīja, ka aktīva veselības ministra amata pretendenta meklēšana vairs nenotikšot.

Līdz tam Straujuma pati pildīšot ministra amata pienākumus, tiks izveidota darba grupa, kas izstrādās priekšlikumus veselības nozares pārraudzīšanai un izstrādās darāmo darbu sarakstu laikam līdz vēlēšanām un arī nākamajai valdībai.

Straujuma plāno pieņemt darbā parlamentāro sekretāru, kurš varētu uzraudzīt darba grupas darbu. Ja tas būšot cilvēks no Saeimas, tam nebūs nepieciešams papildu finansējums atalgojumam.

Kā ziņots, ilgstoši slimojošā un vairāku veselības aprūpes organizāciju pretestību savām reformām saņēmusī veselības ministre Ingrīda Circene (V) 7.jūlijā iesniedza demisijas rakstu, un valdības vadītāja Circenes demisiju pieņēma.

Komentāri (27)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu