NEPLP uzsāk lietas pret Krievijas propagandas izplatītājiem - medijiem (59)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) uzsākusi lietvedības pret vairākiem medijiem par vienpusēju Ukrainas notikumu atspoguļojumu. Lietas uzsāktas pret diviem Krievijas propagandas spīdekļiem Latvijā - «Pirmo Baltijas Kanālu», «Pro100 TV», kā arī «Autoradio Rēzekne».

Likums nosaka, ka elektroniskajiem plašsaziņas līdzekļiem jānodrošina, lai fakti un notikumi raidījumos tiktu atspoguļoti godīgi, objektīvi, veicinot viedokļu apmaiņu, un atbilstu vispārpieņemtajiem žurnālistikas un ētikas principiem. Komentārus un viedokļus atdala no ziņām un nosauc viedokļa vai komentāra autoru, paredz likums.

Lieta uzsākta par «Pirmā Baltijas Kanāla» raidījuma «Vremja» sižetiem 12.jūlijā par notikumiem Ukrainā, balstoties uz NEPLP Monitoringa centra ziņojumu, no kura izriet, ka sižetos tiek atspoguļots vienpusējs viedoklis par notikumiem Ukrainā.

Arī «Pro 100TV» raidījumā «Kriminalinform» 6.jūnijā Monitoringa centrs fiksējis, ka sižetos tiek atspoguļots vienpusējs viedoklis par notikumiem Ukrainā. Sižets par Donbasa separātistiem veidots tendenciozi – atspoguļoti tikai separātistu un viņus atbalstošu personu viedokļi.

Programmas «Autoradio Rēzekne» neatkarīgā producenta veidotajos raidījumos «Golos Rossiji» no šā gada 7.maija līdz 9.maijam Monitoringa centra ziņojums liecina, ka sižetos tiek atspoguļots vienpusējs viedoklis par notikumiem Ukrainā, informē NEPLP.

Konstatējot pazīmes, kuras norāda uz iespējamo administratīvo pārkāpumu, NEPLP pieņem lēmumu par lietvedības uzsākšanu. Turpmākā lietvedība notiks Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā paredzētajā kārtībā.

Komentāri (59)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu