Inčukalna pazemes gāzes krātuves zemesgabala privatizācija: tiesas spriedums gaidāms augustā (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Administratīvajā rajona tiesā 5.augustā būs pieejams spriedums strīdā starp AS «Latvijas Gāze» un Privatizācijas aģentūru (PA) par zemesgabala «Inčukalna pazemes gāzes krātuve» Krimuldas pagastā privatizāciju, aģentūru LETA informēja tiesā.

Kā aģentūru LETA iepriekš informēja PA, 2013.gada 18.jūlijā PA pieņēma lēmumu atteikt nodot privatizācijai un noraidīt «Latvijas Gāzes» privatizācijas ierosinājumu par apbūvēta zemesgabala «Inčukalna pazemes gāzes krātuve» Krimuldas pagastā, Krimuldas novadā 59,56 hektāru platībā privatizāciju.

«Latvijas Gāze» iesniedza Administratīvajā rajona tiesā pieteikumu par administratīvā akta atcelšanu. Tiesa pērn oktobrī nolēma ierosināt administratīvo lietu, un PA ir sniegusi lietā rakstveida paskaidrojumus, sniegusi viedokli par tiesas uzdotajiem jautājumiem.

Tāpat tiesa nolēma pieaicināt lietā Ministru kabinetu, Ekonomikas ministriju un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju savu atzinumu sniegšanai.

Tāpat, kā informēja PA, 2012.gada 11.decembrī PA pieņēma lēmumu atteikt nodot privatizācijai un noraidīt «Latvijas Gāzes» privatizācijas ierosinājumu par apbūvēta zemesgabala - «Latvijas Gāzes» filiāles «Inčukalna pazemes gāzes krātuve» zemes gabala Sējas novadā 2,127 hektāru platībā - privatizāciju.

Uzņēmums iesniedza Administratīvajā rajona tiesā pieteikumu par PA valdes 2012.gada 11.decembra lēmuma atcelšanu, lūdzot tiesu atcelt minēto lēmumu un uzlikt par pienākumu PA veikt likumā «Par valsts un pašvaldību īpašuma objektu privatizāciju» un «Valsts un pašvaldību īpašuma privatizācijas un privatizācijas sertifikātu izmantošanas pabeigšanas likumā» noteiktās darbības šā zemesgabala privatizācijai.

Ar Administratīvās apgabaltiesas šī gada 19.februāra spriedumu tiesa prasību noraidīja, bet «Latvijas Gāze» spriedumu pārsūdzēja kasācijas kārtībā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu