«Rīga TV24» 1400 eiro sods par ierakstu nesniegšanu (4)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) šodien uzlika 1400 eiro naudas sodu AS «TV Latvija» par programmas «Rīga TV24» ierakstu neiesniegšanu, biznesa portālu «Nozare.lv» informēja NEPLP pārstāvji. Tikmēr televīzija sodu uzskata par nepamatotu un to pārsūdzēs.

Naudas sods uzlikts, jo «TV Latvija» savlaicīgi nav iesniegusi NEPLP pieprasītos programmas «Rīga TV24» ierakstus un programmas uzskaites žurnālus par 2013.gada 13.decembri un 14.decembri un par 2014.gada 9.janvāri. Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā noteikts, ka katram elektroniskajam plašsaziņas līdzeklim jānodrošina programmu ierakstu saglabāšana vismaz vienu mēnesi pēc programmas izplatīšanas, norāda NEPLP.

2013.gada decembrī un 2014.gada janvārī NEPLP saņēmusi divas rakstveida sūdzības par iespējamajiem pārkāpumiem «Rīga TV24» šo decembra datumu pārraidēs. NEPLP vairākkārt pieprasījusi «TV Latvija» iesniegt minēto programmu ierakstus, un, ņemot vērā, ka ieraksti iesniegti netika, šī gada 3. februārī tika pieņemts lēmums sākt administratīvā pārkāpuma lietu. «TV Latvija» pārstāvji 24.jūlija NEPLP sēdē skaidrojuši, ka raidījumu ierakstus savlaicīgi iesniegt nebijis iespējams tehniskas kļūmes dēļ datu serverī. Ieraksti tikuši atjaunoti un iesniegti NEPLP tikai 23.jūlijā, taču to kvalitāte neļaujot šos ierakstus izmantot, lai konstatētu pārkāpumu esamību vai neesamību TV raidījumos.

«Rīga TV24» uzliktajam sodam nepiekrīt un to pārsūdzēs, biznesa portālam pastāstīja «Rīga TV24» direktors Klāvs Kalniņš. Viņš norādīja, ka raidījumu ieraksti, lai ar nokavēšanos, tomēr tikuši iesniegti, un kvalitāte esot bijusi pietiekama, lai varētu saprast, par ko raidījumā ir runa. Lai gan NEPLP pārstāvjus ierakstu stāvoklis neapmierināja, Kalniņš uzskata, ka «kvalitāte ir plašs jēdziens».

Kā vēstīts, NEPLP šodien sāka vairākas administratīvā pārkāpuma lietas par iespējamajiem pārkāpumiem vēl trīs TV kanālos - «Pirmajā Baltijas kanālā» (PBK), kanālā «Pro100 TV» un «Autoradio Rēzekne» par vienpusēja viedokļa atspoguļošanu saistībā ar notikumiem Ukrainā.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu