Straujuma mīklaini izsakās par Viņķeli kā veselības ministri (37)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Premjere Laimdota Straujuma, kas ir arī «Vienotības» valdības vadītāja amata kandidāte pēc 12.Saeimas vēlēšanām, nenoteikti izteicās par bijušās labklājības ministres Ilzes Viņķeles iespējām tikt izvirzītai veselības ministra amatam.

Uz jautājumu, vai pieļauj, ka Viņķele varētu būt «Vienotības» kandidāte šim amatam, Straujuma atbildēja, ka neprognozēs, kas notiks pēc vēlēšanām, bet teica, ka kopā ar Viņķeli tiekas ar Veselības ministrijas pārstāvjiem.

Straujuma arī apliecināja, ka viņai šonedēļ nav plānota tikšanās ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu, kurš izteicies, ka viņam būtu vairāki kandidāti šim pašlaik vakantajam amatam valdībā.

Premjere pauda prieku, ka «ļoti zināmi veselības nozares iestāžu vadītāji un darbinieki» pieteikušies strādāt viņas izveidotajā darba grupā, lai izstrādātu priekšlikumus nozares attīstībai līdz 2020.gadam. Plānots, ka priekšlikumi tiks apspriesti ar nozares organizācijām, tostarp pacientu pārstāvjiem, kā arī ar finanšu ministru.

Jauna ministra meklējumi notiek pēc ilgstoši slimojušās Ingrīdas Circenes («Vienotība») demisijas, taču no šā amata atteicās Latvijas Veselības ekonomikas asociācijas vadītāja Daiga Behmane un Rīgas Stradiņa universitātes prorektors Toms Baumanis. Viens no iemesliem ir oktobrī gaidāmās Saeimas vēlēšanas.

Veselības ministra amata pienākumus pilda Straujuma.

Komentāri (37)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu