Vešņakovs: Krievijas un Latvijas attiecības kļūst sarežģītākas (217)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Krievijas un Latvijas attiecības Ukrainas kontekstā ir kļuvušas sarežģītākas, intervijā telekanālam LNT teica Krievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs.

Vešņakovs uzskata, ka attiecību maiņa notiek tādēļ, ka Latvijas oficiālie pārstāvji pauž neobjektīvus apgalvojumus par notikumiem Ukrainā un Krievijas saistību ar tiem.

Vēstnieks norādīja, ka pašlaik sadarbība starp Latviju un Krieviju notiek gan ekonomikā, gan kultūrā. Viņš pieminēja augustā gaidāmās Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra viesizrādes Omskā un Krasnojarskā, kā arī ekonomisko sadarbību, kas šā gada laikā ir pat mazliet palielinājusies.

Taču esot signāli par to, ka sadarbība tiek iesaldēta, piebilda Vešņakovs.

Viņš arī skaidroja, ka, Eiropas Savienībai, ieviešot sankcijas pret Krieviju, no tām visvairāk cietīs mazās valstis, kas atrodas Krievijas pierobežā, tostarp Latvija. Ieviešot sankcijas, sagaidāmi atsevišķu uzņēmumu bankroti, bezdarba un emigrācijas pieaugums.

Kā ziņots, Krievija februāra beigās okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu, bet martā to anektēja. Starptautiskā sabiedrība nosodījusi Krimas okupāciju un tās aneksiju neatzīst. Sodot Krieviju par Krimas aneksiju, ES, ASV un citas rietumvalstis jau noteikušas sankcijas vairākiem desmitiem Krievijas augstāko amatpersonu un Kremļa tuvākā loka cilvēku.

Pašlaik Ukrainā turpinās militāra operācija pret promaskaviski noskaņotiem bruņotiem grupējumiem.

Komentāri (217)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu