Vairāk nekā pusei šķīrējtiesu draud izslēgšana no reģistra (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

No 213 Uzņēmumu reģistrā (UR) reģistrētām šķīrējtiesām tikai 82 ir izpildījušas likumā noteiktās prasības un līdz 15.jūlijam ir iesniegušas UR jaunajam regulējumam atbilstošus dokumentus, ko paredz Civilprocesa likuma grozījumi, biznesa portālu «Nozare.lv» informēja UR.

Atlikušās 131 šķīrējtiesas dibinātāji to vēl joprojām nav izdarījuši.

UR ir sagatavojis un nosūtījis brīdinājumus to šķīrējtiesu dibinātājiem, kas šo prasību nav izpildījuši. Brīdinājumā šķīrējtiesu dibinātāji tiek aicināti 15 dienu laikā UR iesniegt pieteikumu un tam pievienojamos dokumentus, kas bija jāiesniedz līdz 15.jūlijam. Tās šķīrējtiesas, kas šo prasību neizpildīs brīdinājumā noteiktajā termiņā vai to izdarīs pēc minētā termiņa, tiks izslēgtas no šķīrējtiesu reģistra.

UR norāda, ka grozījumi Civilprocesa likumā paredz pienākumu pastāvīgās šķīrējtiesas reglamentā noteikt kārtību, kādā pārbaudāma un apliecināma šķīrējtiesneša atbilstība likumā noteiktajām prasībām. Ja pastāvīgās šķīrējtiesas reglaments paredz šķīrējtiesnešu saraksta izveidi, šķīrējtiesas dibinātājam līdz 2014.gada 15.jūlijam bija jāiesniedz UR šķīrējtiesnešu saraksts, kurā jānorāda šķīrējtiesneša vārds un uzvārds.

Šim sarakstam jāpievieno arī apliecinājums, ka sarakstā ietvertie šķīrējtiesneši atbilst likumā noteiktajām prasībām, un dokumenti, kas pamato šķīrējtiesneša kvalifikāciju. Arī gadījumā, kad ir notikušas izmaiņas šķīrējtiesnešu sarakstā, pastāvīgās šķīrējtiesas dibinātājam ne vēlāk kā septiņu dienu laikā no izmaiņu veikšanas ir noteikts pienākums UR iesniegt precizēto šķīrējtiesnešu sarakstu un minētos dokumentus.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu