Broka vēl arvien nezina lēmumu par pielaides piešķiršanu (26)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Tieslietu ministrei Baibai Brokai (VL-TB/LNNK) vēl arvien nav zināms ģenerālprokurora Ērika Kalnmeiera lēmums saistībā ar ministres sūdzību par pielaides valsts noslēpumam nepiešķiršanu.

Kā norādīja Broka, viņa vēl nezina ģenerālprokurora lēmumu, jo tas tiekot sūtīts uz deklarēto dzīvesvietu. Broka pašlaik atrodas ārpus Latvijas.

Jau ziņots, ka Broka Satversmes aizsardzības biroja (SAB) lēmumu ģenerālprokuroram pārsūdzēja jūnija beigās.

Broka nosūtījusi ģenerālprokuroram desmit lappuses garu pārsūdzību, kurā lūdz sniegt pamatojumu, kādēļ viņai tika atteikta augstākās kategorijas pielaide. Broka uzreiz pēc pielaides valsts noslēpumam nepiešķiršanas paziņoja par gatavību šo lēmumu pārsūdzēt ģenerālprokuroram. Savukārt par tālāko rīcību, ja arī ģenerālprokurora lēmums būs nelabvēlīgs, viņa lemšot vēlāk. Broka neizslēdza iespēju vērsties arī Eiropas Cilvēktiesību tiesā.

SAB pastāvēšanas laikā ģenerālprokurors tikai vienu reizi atcēlis lēmumu par pielaides valsts noslēpumam izsniegšanu vai neizsniegšanu.

Kā ziņots, arī pēc pielaides valsts noslēpumam nepiešķiršanas Broka turpinās pildīt tieslietu ministres pienākumus. Savukārt šogad rudenī notiekošajās Saeimas vēlēšanās viņa nestartēs.

Komentāri (26)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu