Pagājušajā diennaktī noslīkuši četri cilvēki (2)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Piektdien Latvijā noslīkuši četri cilvēki, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD) un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā.

Vakar plkst.16.20 saņemta informācija, ka Jūrmalā, Lielupē iepretī Klints ielai noslīcis 30 gadus vecs vīrietis. Savukārt plkst.16.39 VUGD saņēmis informāciju, ka Kalnciemā noslīcis 43 gadus vecs vīrietis.

Kā ziņots, vakar Rundāles pagastā Īslīcē noslīcis kāds 42 gadus vecs vīrietis. VUGD darbinieki informāciju par peldēt devušos vīrieti, kurš pagājis zem ūdens, saņēma plkst.11.01. Glābēji pusstundas laikā atrada bojā gājušo 42 gadus veco vīrieti un izcēla no ūdens.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Ilze Bukša aģentūru LETA informēja, ka Zemgalē dīķī noslīcis 20 gadus vecs jaunietis. Lai arī ugunsdzēsēji netika izsaukti, klātesošie viņu no dīķa izvilka, taču atbraukušiem mediķiem viņa dzīvību neizdevās glābt.

Mediķi arī informēja, ka Rīgā 12 gadus vecs puika lecot no Salu tilta guvis traumas. Savukārt trīs gadus veca meitenīte nogādāta slimnīcā pēc slīkšanas dīķī. Lēciens ūdenī bēdīgi beidzies kādai 32 gadus vecais sievietei Zemgalē, kura dīķī uzkritusi uz cieta priekšmeta un lauzusi kāju.

VUGD informēja, ka plkst.16.01 saņemta informācija, ka Rīgā, Daugavā pie Lucavsalas slīkst sieviete. Šajā gadījumā Rīgas Pašvaldības policijas darbiniekiem izdevies sievieti izglābt.

Jūrmalā, Mellužos kāda sieviete dienas vidū informējusi glābējus, ka pazudusi viņas četrus gadus vecā meita. Netika izslēgts, ka meitenīte, nepieskatīta, devusies peldēt. Glābēji pārmeklējuši pludmali plašā teritorijā, tomēr meitenīti nav izdevies atrast. Vēlāk māte informējusi, ka meita atradusies dzīva un vesela.

Kopumā pagājušajā diennaktī reģistrēti 78 izsaukumi, tajā skaitā 35 gadījumos VUGD darbinieki piedalījušies glābšanas darbos.

Kopumā šogad no ūdenstilpēm VUGD glābēji un aculiecinieki kopumā izcēluši jau 86 noslīkušus cilvēkus. Vienlaikus VUGD norāda, ka faktiski noslīkušo cilvēku skaits ir vēl lielāks, jo gadījumos, kad iedzīvotāji saviem spēkiem izvelk no ūdens slīkstošo bez dzīvības pazīmēm, glābēji uz notikuma vietu neizbrauc.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu