Pikets pirms «Jaunā viļņa» noslēguma koncerta Jūrmalā (202)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kolāža: Toms Ostrovskis

Svētdienas vakarā aptuveni 30 cilvēki Jūrmalā pulcējās Turaidas un Jomas ielas krustojumā, lai neilgi pirms mūzikas festivāla «Jaunais vilnis» noslēguma koncerta netālu no tā norises vietas piketētu pret Krievijas iejaukšanos Ukrainas iekšējās lietās.

Pikets iesākās ar Ukrainas un Latvijas himnu nodziedāšanu, novēroja aģentūra LETA.

Piketa dalībnieki savu viedokli pauda ar plakātiem dažādās valodās, piemēram, «Rokas nost no Ukrainas», «Krutoj, rīko savu frīkšovu Krievijā», «Kriminālnoziedznieki Staļins, Hiltlers, Putins», «Lai nolādēts Putins», «Jaunais karš» ko papildināja «Jaunā viļņa» logotips. Tāpat piketētāji izkliedza dažādus saukļus Ukrainas atbalstam. Vairāki dalībnieki ieradušies ar lielu Ukrainas karogu, kā arī ar vairākiem ierasta izmēra Latvijas un Ukrainas karogiem.

Vairāki desmiti garāmgājēju ar interesi vēroja piketu un iemūžina to savos viedtelefonos un fotoaparātos.

Dažu garāmbraucošu automašīnu vadītāji pauda atbalstu, izmantojot skaņas signālus un izkliedzot saukli «Slava Ukrainai». Savukārt citi garāmbraucošie autovadītāji savukārt pauda nosodījumu, piketa dalībniekus nodēvējot par debiliem.

Piketam pievienojās un atbalstu Ukrainai pauda arī četri koncerta apmeklētāji, kuri Latvijā ieradušies no Ukrainas. Viņi skaidroja, ka biļetes uz konkursu rezervējuši vēl pirms militārā konflikta sākuma. Divas sievietes un divi vīrieši uz konkursu šodien ieradušies Ukrainas tautastērpos un ar savas valsts karogu.

Kā aģentūrai LETA sacīja viens no piketa organizētājiem Edgars Engīzers, pasākums ir izdevies un sasniedzis savu mērķi. Plānotais dalībnieku skaits ir sasniegts un pat pārsniegts, ir pievērsta arī mediju, atpūtnieku un tūristu, tajā skaitā, «Jaunā viļņa» apmeklētāju uzmanība. Saņemta arī pozitīva reakcija no ārzemju viesiem. Esot arī pretējā viedokļa paudēji, kas bijis sagaidāms.

Engīzers uzsvēra, ka savu vēstījumu piketa rīkotājiem izdevies paust skaļi, proti, ka Latvijas sabiedrība nosoda Krievijas lomu notikumos Ukrainā. Kā norādīja viens no pasākuma rīkotājiem, piketa laiks un vieta izvēlēti, jo virkne Krievijas mūziķu atbalsta Ukrainu, tajā skaitā dziedātāja Alla Pugačova.

Piketa norisi uzraudzīja vairāki pašvaldības un Valsts policijas darbinieki.

Pikets noslēdzās ar Latvijas un Ukrainas himnu nodziedāšanu. Pasākums noslēdzās mierīgi, vienīgi, pasākuma dalībniekiem izklīstot, izraisījās dažas asākas vārdu pārmaiņas ar garāmbraucošo automašīnu vadītājiem.

Kā ziņots, pasākumu rīkoja Latvijas ukraiņu kongress un draugi.

Piketa rīkotāji uzsver nepieciešamību starptautiskajai sabiedrībai sniegt atbalstu situācijas normalizēšanai Ukrainā, likumīgās varas atjaunošanai visā valsts teritorijā, stabilas un drošas robežas nostiprināšanai un terorisma perēkļa iznīcināšanai.

Komentāri (202)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu