SIA «Maxima Latvija» pārņem Zolitūdes traģēdijas vietas sakārtošanu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Līdz ar Valsts policijas lēmumu 28. jūlijā nodot drupas Priedaines ielas 20 īpašnieku valdījumā, SIA «Maxima Latvija» saņēmusi ģenerālpilnvaru veikt tālākos teritorijas sakopšanu SIA «Tineo» vārdā. SIA «Maxima Latvija» ir jau sākusi sarunas ar teritorijas līdzīpašnieku SIA «Homburg Zolitūde» par kopīgu traģēdijas vietas sakārtošanu.

Kā jau iepriekš ziņots, SIA «Tineo» pieder tiem pašiem akcionāriem, kam SIA «Maxima Latvija», tādēļ tika pieņemts lēmums tālākos ar īpašumu saistītos jautājumus risināt ar SIA «Maxima Latvija» starpniecību, jo tai ir lielāka administratīvā rīcībspēja un līdz ar to iespējama arī efektīvāka procesu virzīšana.

Tuvāko trīs nedēļu laikā tiks izstrādāts un Rīgas pilsētas būvvaldē iesniegts projekts par būvgružu demontāžu un aizvākšanu no teritorijas. Projekta izstrādes un apstiprināšanas laikā teritorijas līdzīpašnieki vienosies par tālāko darbu sadali – SIA «Maxima Latvija», uz ģenerālpilnvaras pamata, uzņemsies drupu aizvākšanu un izvešanu no teritorijas, kā arī atlikušās ēkas virszemes daļas demontāžu, lai šī vieta pēc iespējas ātrāk tiktu sakopta bojā gājušo piemiņai. Savukārt SIA «Homburg Zolitūde» pārziņā būs ēkas teritorijas norobežošana, apsardzes nodrošināšana, kā arī atsevišķu pagaidu konstrukciju nostiprināšana, kas atrodas objektā. Plānots, ka teritorijas sakopšana varētu tikt pabeigta aptuveni divu mēnešu laikā.

Būvgružu demontāžas un aizvākšanas projekta saskaņošanas laikā notikuma vietā darbu sāks arī SIA «Maxima Latvija» pieaicinātie neatkarīgie eksperti no Vācijas, kas skaidros ēkas sabrukšanas iemeslus, neaizkavējot teritorijas sakārtošanu.

SIA «Maxima Latvija» šajā teritorijā neplāno veikt nekādu komerciālu darbību ne tagad, ne arī turpmāk. Tāpat SIA «Maxima Latvija» attīstīs sarunas ar objekta līdzīpašnieku SIA «Homburg Zolitūde» un Rīgas pilsētu par tālākajiem soļiem īpašuma kopīgā sakārtošanā un uzturēšanā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu