Straujuma Brokas demisiju pieņems rīt vai tikai pēc atvaļinājuma augusta vidū (27)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) tieslietu ministres Baibas Brokas (VL-TB/LNNK) demisiju pieņems tikai pēc atgriešanās no atvaļinājuma - pēc 10.augusta, pavēstīja Straujumas preses sekretāre Džeina Tamuļeviča.

Premjerministre Brokas paziņojumu par demisiju vēl nav saņēmusi. Ņemot vērā, ka valdības vadītāja trešdien dodas atvaļinājumā, viņa ministres demisiju pieņems tikai pēc 10.augusta, kad atgriezīsies darbā.

Pēc koalīcijas padomes sēdes valdības vadītāja gan sacīja, ka Brokas demisiju varētu pieņemt arī rīt, ja to tehniski paspēs izdarīt.

«Ar izpratni uztveru tieslietu ministres lēmumu un izsaku pateicību par profesionālu pienākumu pildīšanu,» Brokas lēmumu demisionēt komentē Straujuma.

Premjerministre šodien žurnālistiem arī pauda nožēlu par Brokas lēmumu, jo viņa esot bijusi laba ministre. Pēc Straujumas domām,

īsi pirms vēlēšanām atkāpties nav pareizi,

un viņa bija domājusi nepieņemt demisiju līdz vēlēšanām, tomēr šādas iespējas valdības vadītājai neesot, ņemot vērā koalīcijas līgumu.

Arī koalīcijas partneri veltīja Brokai atzinīgus vārdus. Reformu partijas vadītājs Vjačeslavs Dombrovskis teica - žēl, ka Broka pieņēmusi šādu lēmumu, jo viņš ļoti augsti vērtē ministres darbību un sadarbību ar viņu. Vienlaikus Dombrovskis akcentēja, ka respektē Brokas izvēli. Arī Zaļo un zemnieku savienības politiķis Edgars Tavars uzskata, ka Brokas līdzšinējais darbs vērtējams pozitīvi.

Pēc Straujumas domām, ir svarīgi, lai nākamais tieslietu ministrs spētu izpildīt valdības rīcības plānā noteiktos uzdevumus, to skaitā samazināt tiesu noslodzi un paātrināt lietu izskatīšanu, kā arī pilnveidot maksātnespējas tiesisko regulējumu.

Jau ziņots, ka tieslietu ministre Baiba Broka (VL-TB/LNNK) nolēmusi atkāpties no amata un iesniegt Ministru prezidentei Laimdotai Straujumai (V) demisijas rakstu, pirmdien preses konferencē paziņoja Broka.

Politiķe savu lēmumu argumentēja ar atbildīgu pieeju ministres amatam, turklāt tuvākajos mēnešos

valdībai jāpieņem vairāki svarīgi lēmumi

saistībā ar «Citadele bankas» pārdošanu, «Latvijas Gāzes» dažādiem jautājumiem, un tam ir nepieciešama pielaide valsts noslēpumam. Broka uzsvēra, ka šādā situācijā jārīkojas atbildīgi, lai ministrs valdības sēdēs varētu piedalīties visu jautājumu apspriešanā.

Šāda Brokas rīcība seko pēc tam, kad atklājās, ka ģenerālprokurors nav mainījis Satversmes aizsardzības biroja (SAB) lēmumu par atteikumu Brokai piešķirt augstākās pakāpes pielaidi valsts noslēpumam. Pielaides trūkums neliedz Brokai ieņemt tieslietu ministra amatu, taču viņa nevar piedalīties atsevišķu jautājumu izskatīšanā valdībā.

SAB neatklāj pielaides atteikuma iemeslus, tomēr, saņemot Brokas partijas biedru pārmetumus par politisku ietekmējamību, SAB vadītājs Jānis Maizītis ir paziņojis, ka atteikuma pamatā ir nopietni iemesli. Tāpat tikušas dotas norādes, ka atteikuma iemesli Brokai, visticamāk, esot ļoti labi zināmi, lai arī politiķe apgalvo pretējo.

Komentāri (27)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu