Politologs: Brokas demisija neietekmēs valdības stabilitāti (14)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Tieslietu ministres Baibas Brokas demisija neietekmēs valdības stabilitāti, aģentūrai BNS sacīja politologs Jānis Ikstens.

Viņš norādīja, ka Laimdotas Straujumas valdības uzdevums jau sākotnēji ir bijis noturēties līdz rudenī gaidāmajām Saeimas vēlēšanām, un tas arī tikšot realizēts.

Attiecībā uz Brokas soli, iesniedzot Straujumai demisijas rakstu, Ikstens pauda viedokli, ka viņa spērusi prognozējamu un politiski atbildīgu soli, tādējādi pierādot, ka «neturās pie krēsla».

Savukārt «Latvijas faktu» vadītājs Aigars Freimanis aģentūrai BNS pauda, ka, iesniedzot demisiju, broka jau trešo reizi ir radījusi pārsteigumu, kas nenākot par labu viņas pārstāvētajai Nacionālajai apvienībai. Viņaprāt, pirmie divi pārsteigumi bijuši Brokas aiziešana no Rīgas domes, lai kļūtu par tieslietu ministri, kā arī viņas kandidēšana Eiropas Parlamenta vēlēšanās.

BNS ziņoja, ka Ģenerālprokuratūra atstājusi spēkā Satversmes aizsardzības biroja lēmumu par valsts pielaides nepiešķiršanu Brokai. Savukārt Drošības policija sākusi vairākas papildu izmeklēšanas saistībā ar ministres darbībām kontekstā ar valsts noslēpuma jautājumu. Reaģējot uz šo prokuratūras soli, Broka pirmdien nolēma demisionēt.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu