Pārpildītajos vilcienos norīko papildu konduktorus - kontrolierus (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Lai mazinātu neiegūtos ieņēmumus, patlaban vilcienu reisos, kuros tiek paredzēta liela pasažieru plūsma, tiek piesaistīti papildu konduktori kontrolieri, kuri pārbauda un pārdod biļetes, biznesa portālu «Nozare.lv» informēja «Pasažieru vilciens» (PV), skaidrojot, kā vasaras pārpildītajos reisos cīnās ar bezbiļetniekiem.

Kā norādīja uzņēmumā, šādos reisos tiek veikta pastiprināta kontrole no kontrolieru revidentu puses. Šogad bezbiļetnieku skaits salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu esot samazinājies par 30%, un tas saistīts ar to, ka pastiprināti tiek veiktas kontroles vilcienos.

Tāpat PV strādājot pie biļešu tirdzniecības kanālu paplašināšanas. Šobrīd biļetes var iegādāties kasēs, pie konduktora kontroliera un ar SMS starpniecību elektrovilcienu zonā, bet tuvākajā laikā arī dīzeļvilcienu zonā biļetes varēs nopirkt ar SMS starpniecību.

«Plānojam, ka 2015.gadā dzelzceļa stacijās sāksim uzstādīt biļešu tirdzniecības termināļus, savukārt 2015.gada beigās varētu sākt ieviest biļešu tirdzniecību internetā un mobilajās aplikācijās,» uzsver uzņēmumā.

Kā ziņots, PV pagājušajās brīvdienās rīdzinieku iecienītākajos virzienos - uz Jūrmalu un Saulkrastiem - norīkojis visus vilcienus, cik vien kompānijas vagonu parka iespējas pieļauj, biznesa portālu «Nozare.lv» informēja uzņēmumā.

Brīvdienās katru dienu tiekot norīkoti papildus 48 vilcieni. Tomēr, cilvēkiem meklējot veldzi pie jūras, arī visi papildus norīkotie vilcieni nedēļas nogalē bija pārpildīti, skaidro uzņēmumā un atvainojas pasažieriem par sagādātajām neērtībām, ja kādam neizdevās iekļūt vilcienā vai nācās stāvēt garā rindā pēc biļetes.

Tāpat kompānija norāda, ka pasažieru ērtībām vajadzētu iegādāties gan vienvirziena, gan turp atpakaļ biļetes iepriekšpārdošanā jebkurā kasē, tādējādi izvairoties no stāvēšanas rindā. Ja iegādājas biļeti iepriekšpārdošanā, par to netiek iekasēta papildu maksa.

Tā kā arī šī nedēļa solās būt ļoti silta, PV turpināšot norīkot visus uzņēmuma rīcībā esošos elektrovilcienus Jūrmalas un Saulkrastu virzienā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu