NA ģenerālsekretārs: nebūs situācija, ka Latvija paliek bez tieslietu ministra (3)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Kolīdz valdības vadītāja Laimdota Straujuma («Vienotība») būs pieņēmusi tieslietu ministres Baibas Brokas (Nacionālā apvienība, NA) demisiju, tiks lemts par jauna kandidāta izvirzīšanu šim postenim, un nebūs situācija, ka Latvija paliek bez tieslietu ministra,

Viņš norādīja, ka jauns ministrs tiks izvirzīts un iecelts neatkarīgi no tā, cik ilgs laiks būs atlicis līdz rudenī gaidāmajām Saeimas vēlēšanām.

«Divus mēnešus vai kaut mēnesi līdz vēlēšanām, bet ministrs būs. Mēs negribam pieļaut tādu situāciju, kāda ir izveidojusies saistībā ar Veselības ministriju, kad ministra izvirzīšanas vietā tiek veidota kaut kāda mistiska darba grupa,» sacīja Lūsis.

NA ģenerālsekretārs norādīja, ka par to, kuru kandidātu virzīt tieslietu ministra postenim tikšot lemts tikai tad, kad Straujuma būs oficiāli pieņēmusi Brokas demisiju. «Lai nu kas, bet spēcīgu juristu netrūkst ne Latvijā, ne konkrēti NA,» piebilda Lūsis.

Jau ziņojām, ka uz šo amatu varētu tikt virzīts kādreizējais tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu