Straujuma atbalstīs Gaidi Bērziņu tieslietu ministra amatā (53)

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Ja apvienība «Visu Latvijai!» - Tēvzemei un brīvībai/LNNK kā tieslietu ministra amata kandidātu virzīs jau kādreiz bijušo ministru Gaidi Bērziņu, Straujuma šo kandidatūru atbalstīs.

Straujuma atzina, ka viņai šī kandidatūra šķiet pilnīgi pieņemama. «Bērziņš ir laba kandidatūra, jo ir bijis gan tieslietu ministrs, gan arī ministrijas parlamentārais sekretārs. Ja cilvēkam nav bijusi iepriekšējā pieredze, ir nepieciešams laiks, lai sāktu strādāt,» savu nostāju pamatoja premjerministre.

Šķērslis viņas atbalstam nav arī tas, ka Bērziņš savulaik bijis tieslietu ministrs un no šā amata atkāpās, jo viņam bija cits viedoklis ebreju īpašumu restitūcijas jautājumā. Šīs valdības darba laikā šis jautājums nebūšot aktuāls.

NA par kandidātu tieslietu ministra amatam lems nākamtrešdien, 6.augustā.

Prognozē arī citu frakciju atbalstu

Viņa prognozē, ka atbalsts Bērziņa kandidatūrai būs arī no citām Saeimas frakcijām.

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) varētu atbalstīt Bērziņa kandidatūru tieslietu ministra amatam, ja viņš tam tiks izvirzīts. Kā sacīja ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis, Bērziņš ir ZZS zināms politiķis.

Premjerministre arī plāno tuvākajā laikā tikties ar nacionālo apvienību, kā arī ar pašu Bērziņu, lai runātu par tieslietu nozarē risināmajiem jautājumiem vēl šīs valdības darbības laikā.

Kā ziņots, līdzšinējā tieslietu ministre Baiba Broka (VL-TB/LNK) vakar paziņoja, ka atstās tieslietu ministres amatu. Politiķe savu lēmumu argumentēja ar atbildīgu pieeju ministres amatam, turklāt tuvākajos mēnešos valdībai jāpieņem vairāki svarīgi lēmumi saistībā ar «Citadeles bankas» pārdošanu, «Latvijas Gāzes» dažādiem jautājumiem, un tam ir nepieciešama pielaide valsts noslēpumam.

«Es atkāpjos no šā amata, lai būtu ministrs, kuram ir šī pielaide un kurš spēj kvalitatīvi piedalīties pilnīgi visos jautājumos, kas ietilpst tieslietu ministra kompetencē,» skaidroja politiķe.

Brokas lēmums demisionēt seko pēc tam, kad atklājās, ka ģenerālprokurors nav mainījis SAB lēmumu par atteikumu Brokai piešķirt augstākās pakāpes pielaidi valsts noslēpumam. Pielaides trūkums neliedz Brokai ieņemt tieslietu ministra amatu, taču viņa nevar piedalīties atsevišķu jautājumu izskatīšanā valdībā. Ministru prezidente Straujuma Brokas demisiju neprasa.

Komentāri (53)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu