Broka varētu atgriezties akadēmiskajā darbā (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Līdz 6.augustam demisijas rakstu iesniegušajai tieslietu ministrei Baibai Brokai (VL-TB/LNNK) jāturpina pildīt ministres pienākumi, tāpēc par nākotnes plāniem runāt vēl pāragri, taču pastāv iespēja, ka Broka atgriezīsies akadēmiskajā darbā un turpinās lasīt lekcijas studentiem, pastāstīja ministres preses sekretāre Inese Auniņa.

Auniņa norādīja, ka patlaban Brokas politiskā karjera ir noiets posms, bet iespējamo politisko darbību nākotnē šobrīd neviens nevar prognozēt. Auniņa minēja, ka acīmredzot šobrīd Latvijas politiskajā vidē nav pieprasījuma pēc politiķiem ar Brokai raksturīgām kvalitātēm.

Vienlaikus Auniņa noliedza iespēju, ka Broka varētu kļūt par Tieslietu ministrijas parlamentāro sekretāri gadījumā, ja par jauno tieslietu ministru apvienība «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK virzīs pašreizējo ministrijas parlamentāro sekretāru Gaidi Bērziņu (VL-TB/LNNK).

Kā ziņots, līdzšinējā tieslietu ministre Baiba Broka (VL-TB/LNK) vakar paziņoja par to, ka atstās tieslietu ministres amatu. Politiķe savu lēmumu argumentēja ar atbildīgu pieeju ministres amatam, turklāt tuvākajos mēnešos valdībai jāpieņem vairāki svarīgi lēmumi saistībā ar «Citadeles bankas» pārdošanu, «Latvijas Gāzes» dažādiem jautājumiem, un tam ir nepieciešama pielaide valsts noslēpumam.

Brokas lēmums demisionēt seko pēc tam, kad atklājās, ka ģenerālprokurors nav mainījis Satversmes aizsardzības biroja lēmumu par atteikumu Brokai piešķirt augstākās pakāpes pielaidi valsts noslēpumam. Pielaides trūkums neliedz Brokai ieņemt tieslietu ministra amatu, taču viņa nevar piedalīties atsevišķu jautājumu izskatīšanā valdībā. Ministru prezidente Straujuma Brokas demisiju neprasa.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu