Sutīgā laikā ģimenes ārstiem lūdz vairāk konsultāciju (3)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Kopš Latvijā iestājies sutīgs un karsts laiks, uz Ģimenes ārstu konsultatīvā tālruni zvana vairāk cilvēku, liecina Nacionālā veselības dienesta Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas Māras Āboliņas sacītais.

Jūlijā īpaši palielinājies zvanu skaits nakts laikā, sākot no plkst.21. Speciālisti to skaidro ar pārkaršanas simptomu parādīšanos. Iedzīvotāji bieži lūdz ārsta konsultāciju, jo nav pārliecināti vai simptomus izraisa pārkaršana vai kāda vīrusa infekcija, stāsta Āboliņa.

Zvanītāji arī interesējas par to, kā pasargāt sevi uzturoties piesilušās telpās darba vietā vai mājās, par kondicionieru lietošanu un ietekmi uz veselību, īpaši saistībā ar bērniem, par vēlamo šķidruma patēriņu, kā arī sūdzas par sirds slimību paasināšanos karstuma ietekmē.

Jau ziņots, ka Ģimenes ārstu konsultatīvais tālrunis 66016001 nodrošina iedzīvotājiem iespēju ārpus ģimenes ārstu darba laika - darba dienās no plkst.17 līdz plkst.8, bet brīvdienās un svētku dienās – visu diennakti, saņemt konsultācijas vienkāršu saslimšanu gadījumos. Vidēji mēnesī tiek apkalpoti 5600 zvani.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu