Pie Anglijas vēstniecības protestē pret bērnu atņemšanu latviešu ģimenēm (81)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Gandrīz 20 cilvēku šodien bija pulcējušies mītiņā pie Lielbritānijas vēstniecības, lai paustu satraukumu par bērnu izņemšanu no latviešu ģimenēm ārzemēs, tādējādi īpašu uzmanību veltot Lailai Bricei, no kuras ģimenes šā gada pavasarī Lielbritānijas institūcijas izņēmušas meitu Katju.

Brice vēlas pievērst Lielbritānijas un Latvijas sabiedrības, kā arī amatpersonu uzmanību problēmai, kas pastāv Lielbritānijas bērnu tiesību politikā, jo minētajā valstī jau pēc pirmās sūdzības atbildīgās institūcijas var izņemt bērnus.

Stāvot iepretim vēstniecībai, Brice nolasīja vēstuli, kas adresēta Lielbritānijas karalienei Elizabetei II, kurā lūgts atbalstīt «mīlošu māti, kurai atņemts bērns». Brice uzskata, ka Elizabete II kā māte spēs labi izjust un izprast šo problēmu.

Foto: Edijs Pālens/LETA

Piketētāju vidū ir arī nacionālboļševiku aktīvists Beness Aijo, kurš tāpat aktīvi pauž atbalstu Bricei un norāda uz juvenālās justīcijas problēmām, kas pastāv ārzemēs. Viņš uzskata, ka bērnu izņemšana no labvēlīgām ģimenēm ir netaisnīga un pretlikumīga. Aijo sacīja, ka Brices gadījums nav vienīgais, kad no latviešu ģimenēm tiek izņemti bērni.

Piketētāju pulkā bija arī aktīviste Aleksandra Ambiļacka, kura pati cīnījusies par savu bērnu saglabāšanu ģimenē.

Plkst. 13 līdzīgs pikets notiks pie Ārlietu ministrijas.

Komentāri (81)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu