Pēc terorisma draudiem Norvēģija sāk atgriezties normālā dzīves ritmā (1)

LETA/THE LOCAL
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Teroristu uzbrukuma draudiem pierimstot, Norvēģija trešdien turpina atgriezties normālā dzīves ritmā. Norvēģijas Piekrastes administrācija otrdien vairākām ostām samazināja drošības pakāpi no otrā uz pirmo līmeni, bet citās ostās terorakta draudu dēļ joprojām ir spēkā otrais līmenis.

Administrācijas solis ir reakcija uz Norvēģijas drošības policijas (PST) pirmdienas paziņojumu, ka terora draudu līmenis tiks samazināts.

Tikmēr politiķi turpina diskusijas par valsts atbildes reakciju uz terorisma draudiem.

Kāds Progresa partijas politiķis laikrakstam VG norādīja, ka vienīgie uzvarētāji šajā situācijā esot teroristi.

«Policija ir vairojusi sabiedrībā troksni un raizes. Tas ir kā kliegt «vilks, vilks«. Tam, cik daudz reižu iedzīvotāji var tikt brīdināti, ir robežas. Nākamreiz cilvēki, visticamāk, neuztvers šādu brīdinājumu tik nopietni,» uzskata politiķis. Pēc viņa domām, PST būtu jāsniedz pierādījumi, ka ir nopietns pamats izsludināt šādu trauksmi.

Bet tieslietu ministrs Anderss Anundsens kategoriski noraidīja sava partijas biedra pozīciju, norādot, ka šādai kritikai trūkst izpratnes.

«PST, policijai un politiskajai vadībai bija jāizvērtē situācija, kurā tie atradās konkrētā brīdī. Pēc manām domām, bija acīmredzami svarīgi brīdināt iedzīvotājus,» uzsvēra ministrs.

Jau vēstīts, ka Norvēģijā kopš pagājušas ceturtdienas tiek īstenoti pastiprināti drošības pasākumi džihādistu teroraktu draudu dēļ.

PST galvenais analītiķis Juns Fitje Hofmans piektdien medijiem atklāja, ka teroristu grupa no Sīrijas ir ceļā uz Norvēģiju, lai īstenotu uzbrukumu.

Bet PST vadītāja Benedikte Bjērnlanne svētdien nāca klajā ar paziņojumu, ka situācija ir nedaudz mainījusies un policija vairs nevar ar pilnu pārliecību apgalvot, ka teroristi ir ceļā uz Norvēģiju.

Svētdien Norvēģijas mediji vēstīja, ka Norvēģijas policija identificējusi teroristu grupu, no kuras valstij draud uzbrukums, bet nezina, kur šī grupa slēpjas.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu