Pēc veselības ministres demisijas Viņķeles darba grupā būs pieci eksperti (6)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Pēc veselības ministres demisijas izveidota darba grupa, kuru vadīs Saeimas deputāte Ilze Viņķele («Vienotība») un kurā darbosies pieci eksperti, liecina Ministru kabineta sniegtā informācija.

Darba grupai līdz 10.septembrim būs jāizstrādā risinājums ilgtspējīgas veselības aprūpes sistēmas finansēšanas modelim, identificējot veselības nozares finansēšanas avotus. Tāpat jāizstrādā risinājums ambulatorā sektora, tajā skaitā, primārās veselības aprūpes pakalpojumu attīstībai, paplašinot pakalpojumu klāstu un uzlabojot aprūpes kvalitāti, lai mazinātu slogu stacionārajā veselības aprūpes līmenī un uzlabotu veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību Latvijas iedzīvotājiem.

Darba grupas sastāvā būs Ārvalstu investoru padomes Latvijā valdes loceklis Valts Ābols, Latvijas Veselības ekonomikas asociācijas vadītāja Daiga Behmane, Pacientu Ombuda biroja vadītāja Dace Līkanse, Veselības ministrijas valsts sekretārs Rinalds Muciņš un Veselības ministrijas parlamentārais sekretārs Renārs Putniņš.

Šajā grupā nav veselības ministra amatam iepriekš uzrunātā Rīgas Stradiņa universitātes ( RSU ) prorektora Toma Baumaņa. Veselības ministra amatam tika uzrunāta arī Behmane, taču arī viņa atteicās. Viens no iemesliem ir īsais laiks līdz 12.Saeimas vēlēšanām.

Ministru prezidente priekšlikumus darba grupai uzdevusi izstrādāt ciešā sadarbībā ar sabiedrības pārstāvjiem, nozares ekspertiem un Veselības nozares stratēģisko padomi. Premjere Laimdota Straujuma («Vienotība») piedalīsies darba grupas tikšanās ar nozares pārstāvjiem un nevalstiskajām organizācijām, lai nodrošinātu konstruktīvu un ilgtspējīgu dialogu.

Veselības ministre Ingrīda Circene («Vienotība») bija spiesta demisionēt, jo ilgstoši slimoja, kā arī pret viņas iniciatīvām iebilda nozares pārstāvji.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu