Bērziņš arī atvaļinājumā pilda Valsts prezidenta pienākumus (7)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Valsts prezidents Andris Bērziņš, neskatoties uz došanos atvaļinājumā, turpina pildīt valsts vadītāja pienākumus, apliecināja Bērziņa preses padomniece Līga Krapāne.

Šajā nedēļā atvaļinājumā vai prombūtnē no valsts ir visas trīs augstākās valsts amatpersonas. Bērziņš atvaļinājumā devās pirmdien, Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (V) ir izbraukusi no valsts, bet otrdien atvaļinājumā devās Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V).

Saskaņā ar Satversmi Valsts prezidenta pienākumus pilda Saeimas priekšsēdētājs, ja Valsts prezidents atrodas ārpus valsts vai citādi aizkavēts izpildīt savu amatu.

Kā norādīja Krapāne, Bērziņam atvaļinājuma laikā nav plānu izbraukt no valsts.

Prezidents sekojot līdzi notikumiem un nepieciešamības gadījumā var mainīt savu grafiku.

Kā ziņots, Bērziņš no 28.jūlija līdz 29.augustam devies atvaļinājumā. Neskatoties uz atvaļinājumu, prezidents 15.augustā piedalīsies Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētkos Aglonā, bet 16.augustā apmeklēs 16. Latvijas politiski represēto personu salidojumu Ikšķilē, kā arī svinīgos pasākumus par godu Baltijas ceļa 25. gadadienai 23.augustā.

Āboltiņas pienākumus līdz 3.augustam pilda parlamenta priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere (V/RP).

Straujuma atvaļinājumā būs līdz 10.augustam. Straujumas prombūtnes laikā no 30.jūlija līdz 3.augustam valdības vadītāja pienākumus pildīs ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V), 4.augustā iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V), bet no 5. līdz 10. augustam - satiksmes ministrs Anrijs Matīss (V).

Valdības vadītāja atvaļinājuma laikā būšot ārpus Latvijas.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu