Strīķe pārsūdz lēmumu par pazemināšanu amatā; prasa izbeigt mobingu (15)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Nu jau bijusī Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka Jaroslava Streļčenoka vietniece Juta Strīķe pārsūdzējusi lēmumu par viņas pazemināšanu amatā, Strīķe arī prasa morālo kompensāciju un izbeigt mobingu, ko veicot Streļčenoks, pastāstīja Strīķes advokāte Ilona Jirgena.

Lēmums pārsūdzēts Rīgas pilsētas Centra rajona tiesā.

Jirgena pagaidām neatklāja, cik lielu morālo kompensāciju Strīķe vēlas iegūt.

Advokāte iepriekš norādīja, ka Strīķei radušās veselības problēmas. Viens no iespējamajiem veselības sarežģījumus veicinošajiem faktoriem esot atvaļinājuma nepiešķiršana divus gadus. Jirgena uzskata, ka līdz ar atvaļinājuma nepiešķiršanu Strīķei ir pārkāpts Darba likums.

KNAB pārstāve Laura Dūša aģentūrai BNS pavēstīja, ka pašlaik Strīķes pienākumus pilda KNAB Izmeklēšanas nodaļas priekšniece Lienīte Šikore.

Pagaidām nav zināms, kad KNAB šefa pienākumus varētu uzticēt veikt citam cilvēkam, jo vietnieka amata kandidātu atlasi nosaka Streļčenoks, kurš līdz augusta sākumam atrodas atvaļinājumā. Streļčenoks ir tiesīgs vietnieku meklēt gan atklātā konkursā, gan no jau esošo KNAB darbinieku vidus, norādīja Dūša.

Jau ziņots, ka KNAB priekšnieks noteicis disciplinārsodu Strīķei - pazemināšanu amatā, nosakot viņu par Juridiskās un personālvadības nodaļas galveno speciālisti uz diviem gadiem un sešiem mēnešiem no 21.jūlija. Streļčenoks pret Strīķi bija ierosinājis vairākas disciplinārlietas. Viņš Strīķi bija arī atbrīvojis no amata, bet tiesa viņu amatā atjaunoja.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu