Veselības ministrija nākamgad papildu prasīs 95 miljonus eiro (3)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Veselības ministrija (VM) nākamgad papildus no valsts budžeta prasīs 95 miljonus eiro. VM pārstāvis Oskars Šneiders sacīja, ka šāda summa tiks iesniegta papildus budžeta pieprasījumā jeb jaunās politikas iniciatīvās (JPI).

Veselības ministrija ir noteikusi deviņas prioritātes.

Papildus finansējums prasīts ārstniecības personāla darba samaksas palielināšanai - 30,7 miljoni, pacientu iemaksu un līdzmaksājumu samazinājumam - 10,9 miljoni, tostarp pacienta iemaksu atcelšanai pie ģimenes ārsta cilvēkiem, kas vecāki par 62 gadiem, kā arī slimnīcā pacienta iemaksas samazināšana no 13,52 eiro līdz septiņiem eiro un līdzmaksājuma samazināšana no 42,69 uz 21 eiro.

Kompensējamām zālēm un reto slimību ārstēšanai papildus prasīti 27,4 miljoni eiro, ambulatoro veselības aprūpes pakalpojumu gaidīšanas rindu samazināšanai - 12 miljoni, rehabilitācijas pakalpojumu apjoma palielināšanai - 2,7 miljoni, plānveida operāciju apjoma palielināšanai slimnīcās - 3,1 miljons eiro, tarifu palielināšanai - 7,1 miljonu eiro. Veselības veicināšanas pasākumiem nākamgad papildus prasīti 792 tūkstoši.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu