Straujuma saskaņo KNAB reorganizāciju (7)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Atbilstoši iepriekš izteiktajiem Valsts kancelejas priekšlikumiem Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) precizējis biroja reglamenta projektu un premjerministre Laimdota Straujuma (V) reglamentu saskaņojusi, apstiprināja Ministru kabineta (MK) preses sekretāre Signe Znotiņa-Znota.

Signe Znotiņa-Znota un KNAB preses pārstāve Laura Dūša plašāk atturējās atklāt, ko tieši paredz saskaņotais reglaments. Dūša gan apstiprināja, ka saskaņā ar jauno reglamentu KNAB struktūrā iekļauts sekretariāts un Politikas plānošanas nodaļa.

KNAB pārstāve uzsvēra, ka izmaiņas KNAB struktūrā plānots īstenot pakāpeniski.

Kā iepriekš paziņojumā presei skaidroja KNAB, ģenerālprokurora Ērika Kalnmeiera vadītā komisija KNAB darbības efektivitātes uzlabošanai savā atzinumā bija norādījusi, ka nepieciešams izdarīt grozījumus KNAB reglamentā.

Valsts pārvaldes iekārtas likums paredz, ka tiešās pārvaldes iestādes reglamentu izdod tās vadītājs. Reglamenta projektu saskaņo ar augstāku iestādi vai Ministru kabineta locekli, ja iestāde viņam padota tieši.

Izvērtējot nepilnības esošajā KNAB reglamentā, tika atklāti aspekti, kas mazina KNAB darbības efektivitāti. Savukārt KNAB reglamenta projektā noteiktā darba organizācijas kārtība veicināšot efektīvāku iestādes funkciju un uzdevumu izpildi.

Vienlaikus KNAB norādīja, ka jauno izmaiņu rezultātā netiek paredzēts papildu budžets un amata vietu skaits netiek ne palielināts, ne samazināts.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu