Broka atgriezīsies Rīgas domē (28)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Pēc tieslietu ministra amata atstāšanas Baiba Broka (VL-TB/LNNK) atgriezīsies nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) Rīgas domes frakcijā, apstiprināja partijas preses sekretāre Laila Ozoliņa.

Kā ziņots, jūlija beigās ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers nemainīja Satversmes aizsardzības biroja lēmumu par atteikumu Brokai piešķirt augstākās pakāpes pielaidi valsts noslēpumam, tāpēc ministre paziņoja par demisiju.

Broka kandidēja 2013.gada Rīgas domes vēlēšanās kā nacionālas apvienības saraksta līdere un Rīgas mēra amata kandidāte. Pēc ievēlēšanas viņa kļuva par apvienības frakcijas vadītāju. Veidojot Laimdotas Straujumas vadīto valdību, VL-TB/LNNK Broku izvirzīja tieslietu ministres amatam, kurā viņa arī tika apstiprināta.

Kā ziņots, VAS «Latvijas gaisa satiksme» (LGS) akcionāre Satiksmes ministrija (SM) piektdien,15.augustā, ir sasaukusi uzņēmuma akcionāra sapulci, lai lemtu par Brokas atjaunošanu LGS valdes locekļa amatā, biznesa portālu «Nozare.lv» informēja SM Komunikācijas nodaļas vadītājs Aivis Freidenfelds.

Atjaunojot Broku valdes locekļa amatā, tiek ņemta vērā viņas iepriekšējā pieredze darbā LGS, atbildot par uzņēmuma Administratīvo departamentu un starptautisko projektu koordinēšanu. Broka aktīvi strādājusi visos uzņēmuma starptautiskajos projektos - Ziemeļeiropas funkcionālā gaisa bloka (NEFAB) biznesa un attīstības darba grupā, «Eurocontrol» Aviācijas konsultatīvajā padomē, Civilās aeronavigācijas pakalpojumu organizācijas (CANSO) Juridiskās un Politikas izstrādes komitejā un normatīvo aktu apakšgrupā, norādīts SM paziņojumā.

Tiek uzsvērts, ka Broka ir arī vairāku nozīmīgu aviācijas sertifikātu īpašniece, apguvusi gaisa satiksmes vadību, aviācijas attīstību, vienotās Eiropas debesis ieviešanu, aviācijas tiesības vadītājiem - zināšanas iegūtas Starptautiskajā Aviācijas transporta asociācijā (IATA).

Komentāri (28)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu