Aglonas svētkos uz pulcējušies aptuveni 50 tūkstoši cilvēku (11)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētkos Aglonā, ceturtdienas vakarā uz vienu no svētku centrālajiem notikumiem - Tautas Krustaceļu - pulcējušies aptuveni 50 tūkstoši cilvēku, pastāstīja Aglonas bazilikas informācijas centra vadītāja Rūta Giluče.

Viņa norādīja, ka gan cilvēki, gan automašīnas turpina ierasties uz šo notikumu, kas sākās plkst.22.

Neraugoties uz brīžiem brāzmaino vēju, ceturtdienas pusdienlaikā, uz dienas Svēto misi jaunatnei un svētceļniekiem, bija ieradušies aptuveni pieci tūkstoši cilvēku. Aglonas svētku apmeklētāju skaits dienas gaitā turpināja pieaugt un plkst.19 bija sasniedzis 20 tūkstošus. Ceturtdien Aglonā bija ieradušās vairāk nekā 40 svētceļnieku grupas.

Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētki Aglonā norisinās visu nedēļu. Svētku kulminācija paredzēta ceturtdien, 14.augustā, un piektdien, 15.augustā. Līdz šim svētku norises gaitā pārkāpumus nav konstatējusi ne Valsts policija, ne arī Pārtikas un veterinārais dienests (PVD).

Svētku kulminācijas dienās atbildīgie dienesti gatavojas strādāt pastiprinātā režīmā.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu