Iespējams, labākais risinājums Tavai izglītībai! Zini, kurš tas ir? (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Tu dzīvo un strādā ārzemēs, taču vēlies pabeigt sen pamestās mācības? Tu esi aizņemts darbā, aktīvi veido karjeru un brīvais laiks atliek tikai vakaros? Bet varbūt tu esi jaunā māmiņa un auklē bērnus? Neatkarīgi no vecuma, dzimuma un brīvā laika iespējām, iegūt pamatskolas vai vidusskolas izglītību vari mācoties ar interneta starpniecību Rīgas 1. Tālmācības vidusskolā.

Mūsdienās darba tirgu diktē konkurence un izglītība ir viens no būtiskiem faktoriem, ko novērtē katrs darba devējs. Ja arī tu esi viens no cilvēkiem, kuram ir liela darba pieredze un labas prasmes, taču trūkst tikai izglītības dokumentu, droši sāc mācības Rīgas 1. Tālmācības vidusskolā.

Mācību process tālmācībā tiek organizēts ar interneta starpniecību, jo skola ir izveidojusi īpašu interneta mācību vidi ‘eSkola’, kurā apgūt mācību vielu, skatīties video, kā arī likt ieskaites un pildīt pašpārbaudes darbus. Papildus izglītojamie var sazināties ar skolotājiem un skolas administrāciju, lai saņemtu atbildes uz sev neskaidriem jautājumiem.

Par savu pieredzi mācoties Rīgas 1. Tālmācības vidusskolā pastāstīja jaunā māmiņa Līga Upeniece un Latvijas U18 izlases basketbolists Rūdolfs Strādnieks. Lai arī abu dzīves ritmi ir atšķirīgi, vienojošais ir tas, ka abi ir ļoti aizņemti, taču nesaktoties uz to, vēlas iegūt arī izglītību.

Līga – auklē divus dēlus, pabeidza pamatskolu, sāks mācības vidusskolā

Foto: Publicitātes foto

Līga ir māmiņa diviem maziem puikām un viņas ikdiena paiet rūpējoties par ģimeni. Tomēr jaunā sieviete zināja, ka vēlas pabeigt pamatskolu un sākt mācības vidusskolā, kā arī vēlāk iegūt profesiju. Patlaban Līga ir beigusi 9. klasi un septembrī sāks mācības vidusskolā, par ko priecājas arī visa viņas ģimene. Jautāju, kādas grūtības viņai sagādā mācības? «Vislielākās grūtības sākumā sagādāja sevi piespiest mācīties, jo tomēr pagājuši vairāki gadi kopš mācijos skolā un prāts šo to jau ir paguvis aizmirst. Šeit arī nav neviena, kas zvanīs vecākiem vai liks rakstīt paskaidrojumu par kavētu kontroldarbu. Mācoties tālmācībā pašam ir jābūt sev par vecāku, kas piespiež mācīties, kas atgādina, kādēļ tas ir nepieciešams. Lai gan jāsaka, ka skolotāji šajā skolā ir izpalīdzīgi, atbalstoši un nemaz tik viegli neļauj padoties,» sacīja Līga.

Jaunā sieviete atzīst, ka sākotnēji viņai bijis sevi jāpiespiež mācīties, jo laikam ejot tas bija mazliet piemirsts. «Jāatceras, ka mūsu vietā neviens neko nedarīs un uz paplātes nepienesīs. Ir daudz kārdinājumu, kas novērš domas no mācībām, ja tās kādu laiku jau esi pametis novārtā. Man palīdz tas, ka mācās mani bērni un ja vecākais dēls pasaka, ka mājas darbus nepildīs, tad vienmēr lieku atpūsties, piecelties un turpināt, sakot, ka tas ir viņa nāktones labā. Un tas pats ir jāatceras arī man,» viņa atkal sev atgādina.

Rūdolfs veido karjeru basketbolā un pabeigs 12.klasi

Foto: Publicitātes foto

Rūdolfs Strādnieks ir jauns un aktīvs basketbolists, kura ikdiena paiet basketbola treniņos, izbraukumu spēlēs un regulajās spēlēs Latvijā. Lai spēlētu Latvijas U18 basketbola izlasē, Rūdolfam ir jābūt arī labām sekmēm. Viņš ir apmierināts ar savu izvēli mācīties Rīgas 1. Tālmācības vidusskolā. «Protams, tagad mana prioritāte nr. 1 ir basketbols, bet arī izglītibu es vēlos iegūt. Kā sportistam ar regulāriem treniņiem un spēlēm, tālmācība ir mans šī brīža labākais variants. No rīta sāku trenēties pie Viktora Lāča, jo man ir iespēja sarunāt treniņus sev piemērotā laikā. Pēc tam ķeros klāt mācībām - visi materiāli atrodas internetā, un es ērti tiem varu piekļūt no mājām. Tiešām, pagaidām esmu apmierināts - es menedžēju savu laiku, mācos un pakārtoju visu saviem treniņiem, lai būtu labākajā formā,» viņš sacīja. Septembrī Rūdolfs turpinās mācības 12. klasē.

Kam piemērotas mācības Rīgas 1. Tālmācības vidusskolā?

«Mācīties ieteiktu visiem, kuri jūt, ka nepabeigtā izglītība neļauj sasniegt savus mērķus un bremzē nākotnes iespējas. Cilvēkiem, kuri vēlas apvienot darbu un mācības, un tāpat arī cilvēkiem kuri, iespējams, kādu problēmu dēļ nespēj iejusties parastā valsts skolā un mācību vidē. Mācīties var arī cilvēki, kas dzīvo ārzemēs un vēlas pabeigt skolu Latvijā, un, protams, ieteiktu šo skolu tādām pašām jaunajām māmiņām kā es,» iesaka Līga.

«No savas pieredzes varu teikt, ka jaunajiem sportistiem, kas ir jutuši problēmas mācoties parastajās skolās. Mums visu laiku ir jāceļo - ir spēles un treniņnometnes, tāpēc nevaram būt uz vietas. Tas pats noteikti būtu ar jebkuru citu jomas pārstāvi, kuram ikdiena sastāv no ceļošanas. Mācoties tālmācībā jebkurā brīdī var tikt klāt skolai, mācību materiāliem, skolotājiem, vadībai, lai, kur tu arī būtu. Man kā sportistam, kas visu laiku ir kustībā - tā ir zelta priekšrocība,» domā Rūdolfs.

Varbūt tieši tagad ir laiks?

Tuvojas septembris un garie rudens vakari – īstais laiks, lai atsāktu mācības un iegūtu sen vajadzīgo diplomu! Tu vari pat vairāk, nekā pats vari iedomāties!

Rīgas 1. Tālmācības vidusskolas ir akreditēta mācību iestāde, kuras darbības pamatvirziens ir vispārējās izglītības programmu īstenošana, nodrošinot izglītības ieguves iespēju tālmācībā. Skolā darbojas pieredzes bagāti un atzinību saņēmuši pasniedzēji no visas Latvijas un kopumā mācās vairāk kā 100 izglītojamie no 15 pasaules valstīm, starp kuriem ir Latvijā zināmi jaunie sportisti, modeles, kā arī uzņēmēji.

Rīgas 1. Tālmācības vidusskola īsteno šādas izglītības programmas tālmācības formā:

1.Pamatizglītības otrā posma (7.- 9. klase) programmu

2.Vispārējās vidējās izglītības vispārizglītojošā virzienaprogrammu

3.Vispārējās vidējās izglītības humanitārā un sociālā virzienaprogrammu

Vairāk informācijas

Foto: Publicitātes foto
Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu